SDU og House of Science laver skattejagt i midtbyen

22. april 2021 Uddannelse

SDU og House of Science har arrangeret skattejagt i Sønderborg midtby med spændende appetizers om forskerne og deres projekter. Skattejagten løber af stablen i dagene op til forskningsfestivallen. For at kunne deltage i skattejagten er det vigtigt at din mobil kan læse QR-koder.

Byens borgere får yderligere information om deltagelse i skattejagten via lokale, sociale medier. Første post på skattejagten finder du på en af Sønderborgs ungdomsuddannelser – Alssundgymnasiet, Det Blå Gymnasium, EUC Syd eller Sønderborg Statsskole

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan møde forskerne live via onlineoplæg, skriver SDU.

Borgere kan følge med hjemmefra den 24. april fra denne side, og gymnasieklasser d. 26.-29. april, hvor link til møde tilsendes ved tilmelding.

Lektor og ph.d. Morten Sørensen fra Center for Industriel Elektronik ved SDU Sønderborg er én af de forskere, som holder oplæg. Han forsker i, hvordan man kan forudsige den elektromagnetisk stråling i et produkt og det er vigtigt.

Det er nemlig slet ikke en rar tanke, at en tilfældig mobiltelefon forstyrrer funktionerne i f.eks. en respirator.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...