SDU udvider med en bachelor- og en kandidatuddannelse i maskinteknik

10. december 2020 Uddannelse

Flere maskintekniske industrier i Danmark har svært ved at få kvalificerede medarbejdere, men det bliver der nu lavet om på. Syddansk Universitet i Sønderborg får nemlig tilladelse til at oprette både en bacheloruddannelse samt en kandidatuddannelse i maskinteknik.

Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der har givet tilladelsen.

Dermed uddannes der i fremtiden flere personer, der kan løse komplicerede tekniske problemer samt designe, udvikle og implementere komplekse teknologiske produkter og systemer.

Artiklen fortsætter under annoncen

De nye uddannelser bringer et stort smil frem hos Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen.

”Jeg glæder mig over godkendelsen af uddannelserne, som er en anerkendelse af, hvad vi i området kan opnå ved at stå sammen. Vi har investeret i flere uddannelser og det er sket ved et bredt samarbejde om Center for Industriel Mekanik, der er blevet til med parternskab mellem SDU, Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK, Region Syddanmark og Byrådet i Sønderborg Kommune. Og der skal lyde stor tak til alle parter for et utrolig godt arbejde med at få flere uddannelser til Sønderborg”, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De nye uddannelser hører under Center for Industriel Mekanik på Syddansk Universitet i Alsion, som sammen med Center for Industriel Elektronik skal tiltrække og uddanne studerende. Efter endt uddannelse skal de arbejde med blandt andet industriel automation, e-mobilitet, hydraulik, robotter og vindmøller.

Uddannelserne skal nu i gang og vil betyde, at der i 2024 årligt kommer 60 ekstra studerende på campus i Sønderborg. 25 studerende kan optages på bacheloruddannelsen i 2021 og det tal forventes at stige til 35 studerende om året i 2024. På kandidatuddannelsen forventer man at optage de første 10 studerende i 2022, og det tal skal stige til 25 i 2024.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er ekstremt vigtigt, at vi kan tiltrække flere studerende til universitet i Sønderborg, for det er noget af grundlaget for, at vi også kan skaffe den kvalificerede arbejdskraft i regionen til de virksomheder, der har brug for den. Det er vigtigt for Sønderborg Kommune og Sønderjylland, at vi kan beholde industriproduktion i egnen, så egnen fortsat er et godt sted at arbejde og også at bo”, siger Erik Lauritzen.

Baggrunden for at oprette uddannelserne på SDU i Sønderborg er, at flere danske maskintekniske industrier oplever rekrutteringsudfordringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

En analyse fra Danmarks Statistik viser, at blot 9 procent af civilingeniører i maskinteknik uddannet i 2010–2019 i 2020 var bosat i Region Syddanmark.

“Det er dejligt at se, at uddannelses- og forskningsministeren bakker op om at sikre uddannelser i hele landet, og på den måde skabe balance i Danmark”, siger borgmesteren.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 Sydals, Frivillige

Nu skal der samles affald på Kegnæs

6. december 2021 Sydals

Skal du med Folkebevægelsen mod affald i naturen til Kegnæs og samle affald på søndag? Målet er at samle affald langs hele kysten rundt på Kegnæs, ialt ca 16 kilometer. Indsamlingen er støttet økonomisk af Miljøministeriet, hvor vi har meldt os til at lave otte indsamlinger i 2021/2022. “Vi mødes ved spejderhytten tæt på Kegnæs […]

Læs mere...