Se de Facebook-kommentarer hjemmeplejens ledelse og tillidsfolk ikke kan genkende

27. maj 2019 Samfund

Den 18. maj skrev SønderborgNYT:

Social-og sundhedsassistenter fra to distrikter har fortalt til SønderborgNYT, at det er så svært at holde ‘køreplanerne’ om morgenen og konsekvensen er, at der er borgere, som først kommer op ved 10-10.30-tiden og det sker, at nogle bliver lagt i seng inden klokken 18 – vel at mærke ikke efter eget ønske.

Påstandene blev – inden offentliggørelsen – forelagt ledelsen i hjemmeplejen, der efter at have undersøgt sagen, afviste dem.

I kølvandet på artiklen kom en række Facebook-kommentarer – og de gjorde, at hjemmeplejeledelsen indkaldte tillidsfolk og og andre fra hjemmeplejen til et ‘akut’ møde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konklusionen på mødet blev, at de læsere, der havde skrevet kritisk om hjemmeplejen på SønderborgNYTs Facebook, tager fejl.

Udpluk af ‘usande’ kommentarer:

Christina Henriette Preiss:

Hvad skal vi gøre?

Hvis alle skal op kl 8 skal vi jo have en medarbejder til hver enkelt borger, vi kan ikke løbe stærkere end vi gør, hvor end vi så gerne ville.

Når der er travlest, sidder jeg med en øv-følelse, når jeg kommer hjem, fordi jeg ikke har kunne formå at gøre mine borger tilfredse 100  procent pga travlhed og så lidt tid ved hver enkelt borger, det er så forkert, at et menneske er ’på tid’, men jeg elsker mit arbejde! Og jeg gør ALT hvad jeg kan for at gøre mine borgere glade og tilfredse selv på den travleste dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lena Andresen:

Det er også nogle medarbejdere, som må sige fra pga, al den travlhed og at det ikke er tid til hver enkelt borger. Alt går op i tid. Skynde sig – ikke gøre arbejdet ordentlig.  Det er meget rystende. Vågn nu op. Mere tid tid til borgerne tak.

Pia Marianne Kock:

Hvad med at hjemmeplejechef Charlotte Gjørup selv tager et par vagter, så er påstandene sikkert meget være end hun tror.

Laila Bargmeyer:

Sådan nogle påstande skal hun jo afvise. Som modtager af hjemmehjælp kan jeg mærke de er fortravlede og ofte sent på den.

Artiklen fortsætter under annoncen

Renate Hansen:

Siden 2006 hvor jeg startede har de løbende besparet og skåret i de visiterede tider så det i dag kan mærkes som dybt alvorligt og foruroligende.

Jeg møder mange gange utilfredse borgere og borgere, som ikke har den store mulighed for at klage, er som regel dem som bliver skubbet på.

Og som aldrig før opstår der flere arbejdsskader, kolleger som går ned med stress, kolleger som nærmest flygter til andre steder, hvor det er et mere værdigt at arbejde og borgeren er mere i fokus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når jeg kommer hjem fra arbejde er jeg meget fysisk træt og har ofte ikke den overskud af energi pga travlhed i arbejdstiden.

Ikke nok med det er psykisk hårdt i længden, men arbejdet er meget opæslidende for vores kroppe.

Mange gange hører jeg at politiet enten har stoppet eller givet en af os en fartbøde. Det skyldes, vi ikke har den tid, som skal til og forsøger at nå ud til Rasmussen som f.eks. skal have livsvigtig medicin til tiden.

Kære politikere i Sønderborg

Hvis I vil se og høre sandheden så kom derud hvor tingene virkelig foregår og hør på os som taler for borgerne i Sønderborg

Artiklen fortsætter under annoncen

Maria Elisabeth Bobsin Kirsten:

Nu har jeg været i hjemmeplejen og på plejehjem siden 2009. Og bare i løbet af de 10 år er det gået fra man havde tid ude ved borgerne til, at man løber på tid. Der er milevidt forskel på, da jeg startede til nu. Det er som to forskellige verdener.

Det er nemt at sidde i ledelsen.

Men at være ude i marken, det er sat’me det vildeste til dato, og så for den løn samt borgere der ikke er tilfredse. Det hele bliver til et samlebåndsarbejde. Det gælder også ansættelser. Så borgerne får ovenikøbet mange forskellige i deres hjem.

Det skaber utryghed!

Jeg synes ikke længere at borgerne er i centrum, det hele går op i kroner og øre.

Lena Andresen:

Ork ja, det sker tit at borgere kommer sent op og tidligere i seng pga. travlhed.

Medarbejdere og hjemmeplejens ledelse afviser kritikken. Det kan du læse HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 Kultur, Gråsten

Brecklings Bogcafé: Halvdelen af billetterne til Jussi Adler Olsen er solgt

Foto: Robin Skjoldborg
24. oktober 2021 Kultur

Noget tyder på, at det blive sidste gang man kan møde krimikongen Jussi Adler-Olsen i det sønderjyske, siger Allan Breckling, som er vært i Brecklings Bogcafé, som har valgt Gråsten – det lille kongerige – til at få besøg af den verdensberømte forfatter torsdag den 18. november klokken 19.00. Rammen bliver Ahlmannsparkens BHJ-sal. “På 10 […]

Læs mere...