Sejlende skulpturer besøger Augustenborg, Gråsten og Sønderborg

13. juli 2017 Sundeved

Skibet er ladet med… De tre sejlende skulpturer Life-boats viser tre faser i en kvindes liv. 23. juli – 9. august lægger de til kaj i Sønderborg, Gråsten og Augustenborg.

Den unge kvindes skib er ladet med længsel. Den gravide kvindes skib er ladet med liv. Den gamle kvindes skib er ladet med minder.

Det er tre bemærkelsesværdige, kunstnerisk udførte skibe, der 23. juli til 9. august lægger til kaj i Sønderborg, Gråsten og Augustenborg. De er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, der nu sejler ud i det danske sommerland.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De tre fantastiske Life-boats har formået at bevæge og vække fantasien hos alle, der har set dem komme glidende ind i Limfjorden og i havnene rundt om i regionen. Nu drager de tre både ud på deres videre færd til nye landsdele, og vi er begejstrede for at være med til at dele deres visionære budskaber, håb og optimisme med et nyt publikum. Med denne tur er Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 med til at skabe nye kreative strømninger i visionerne for fremtiden”, siger programdirektør Juliana Engberg, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sejlende kulturhuse

Hvert skib repræsenterer et stadie i en kvindes liv: Mit skib er ladet med Længsel (den unge). Mit skib er ladet med Liv, den gravide. Mit skib er ladet med Minder, den gamle.

Life-boats fungerer som sejlende kulturhuse, der opsøger sit publikum og inviterer til kunstnerisk udveksling i de havne, de anløber.

”At skulpturerne kommer sejlende til dig, og publikum kan komme ombord og besøge dem, betyder at kunsten møder mennesker der, hvor de er. Det betyder, at vi kan dele noget uventet i det offentlige rum”, siger Marit Benthe Norheim i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De tre skibe er støbt i beton og sejler fire til seks sømil i timen. De måler 12 meter i længden, tre meter i højden og de stikker 1,10 meter. De vejer mellem 19 og 23 ton.

Datoer for sejlads og anløb

Ankomst Sønderborg søndag, den 23. juli

Afrejse Sønderborg, tirsdag den 1. august

Ankomst Gråsten, tirsdag den 1. august

Afrejse Gråsten, mandag, den 7. august

Ankomst Augustenborg, mandag den 7. august

Afrejse Augustenborg, onsdag den 9. august

Se skibene på life-boats.com

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Politik, Sønderborg

Frode Sørensen vender tilbage til Byrådet som vikar

24. juni 2021 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet går på barselsorlov fra fredag og frem til den 10. august og så skal der en vikar på banen. Det bliver tidligere formand for Teknik- og Miljøudvalget Frode Sørensen, som skal afløse Jesper Smaling. Inden Frode Sørensen kan kalde sig ‘midlertidigt byrådsmedlem’, skal det siddende Byråd godkende, at han vikarierer. […]

Læs mere...