Sejler-trafik: Færre og faste åbningstider for broerne

5. maj 2017 Sundeved

Fra 1. maj er der indført fast åbning af Egernsundbroen og Kong Chr. X’s Bro i Sønderborg en gang i timen. I Sønderborg er det en halvering af antallet og årsagen skal findes i ændrede togtider og flere busruter.

Kong Christian X’s Bro i Sønderborg vil blive åbnet på minuttal 00 – dog ikke i myldretiden fra kl. 6.40 til 8.30 og fra kl. 14.30 til 16.

Egernsundbroen åbnes på minuttallet 30. For begge broer gælder, at de kun åbner, når sejlere har signaleret, at de ønsker at sejle igennem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første mulighed for broåbning er begge steder kl. 6.35 i forbindelse med, at brovagten møder på arbejde. I sommerperioden er sidste åbning i Sønderborg kl. 21.50 og i Egernsund kl. 22.15.

I vinterhalvåret fra 1. november til 31. marts er sidste mulighed for broåbning begge steder noget tidligere, nemlig kl. 15.45.

Sejlere, der skal passere igennem Kong Chr. X’s Bro skal således forberede sig på færre åbninger. Der har nemlig hidtil været mulighed for åbning hver halve time, når sejlbåde ønskede at passere igennem.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Årsagen til, at det nu kun er én gang i timen, er simpelthen ændrede togafgangstider og flere busruter mellem Sønderborgs centrum og Sundeved-siden. Der er en fast spærretid på 15 minutter før hver togafgang og otte minutter i forbindelse med hver buspassage på broen. Det har begrænset mulighederne for at åbne broen lige så ofte som før”, siger ingeniør Holger C. Duus i en pressemeddelelse.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Politik, Sønderborg

Frode Sørensen vender tilbage til Byrådet som vikar

24. juni 2021 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet går på barselsorlov fra fredag og frem til den 10. august og så skal der en vikar på banen. Det bliver tidligere formand for Teknik- og Miljøudvalget Frode Sørensen, som skal afløse Jesper Smaling. Inden Frode Sørensen kan kalde sig ‘midlertidigt byrådsmedlem’, skal det siddende Byråd godkende, at han vikarierer. […]

Læs mere...