Sejler-trafik: Færre og faste åbningstider for broerne

5. maj 2017 Sundeved

Fra 1. maj er der indført fast åbning af Egernsundbroen og Kong Chr. X’s Bro i Sønderborg en gang i timen. I Sønderborg er det en halvering af antallet og årsagen skal findes i ændrede togtider og flere busruter.

Kong Christian X’s Bro i Sønderborg vil blive åbnet på minuttal 00 – dog ikke i myldretiden fra kl. 6.40 til 8.30 og fra kl. 14.30 til 16.

Egernsundbroen åbnes på minuttallet 30. For begge broer gælder, at de kun åbner, når sejlere har signaleret, at de ønsker at sejle igennem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første mulighed for broåbning er begge steder kl. 6.35 i forbindelse med, at brovagten møder på arbejde. I sommerperioden er sidste åbning i Sønderborg kl. 21.50 og i Egernsund kl. 22.15.

I vinterhalvåret fra 1. november til 31. marts er sidste mulighed for broåbning begge steder noget tidligere, nemlig kl. 15.45.

Sejlere, der skal passere igennem Kong Chr. X’s Bro skal således forberede sig på færre åbninger. Der har nemlig hidtil været mulighed for åbning hver halve time, når sejlbåde ønskede at passere igennem.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Årsagen til, at det nu kun er én gang i timen, er simpelthen ændrede togafgangstider og flere busruter mellem Sønderborgs centrum og Sundeved-siden. Der er en fast spærretid på 15 minutter før hver togafgang og otte minutter i forbindelse med hver buspassage på broen. Det har begrænset mulighederne for at åbne broen lige så ofte som før”, siger ingeniør Holger C. Duus i en pressemeddelelse.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

78 ryttere kæmper om medaljerne i Ulkebøl-Hørup Ringridning

26. juni 2022 Sport

Der er 78 ryttere, som dyster i Ulkebøl-Hørup Ringridning, der foregår på pladsen foran Hotel Baltic i Høruphav  – og antallet kalder formanden for fint. ”78 ryttere er fint, fordi det betyder, vi kun har mistet 22 siden Corona stoppede os”, siger formand Bent Christensen til SønderborgNYT. Han fortæller, det er hans første år som […]

Læs mere...