SF sikrer supercykelsti mellem Sønderborg og Danfoss

22. maj 2015 Sundeved

Der er knap 2 mio. kr. på vej fra Folketinget i tilskud til en bedre cykelsti mellem centrum af Sønderborg og Danfoss. Det samlede projekt koster knap 5 mio. kr. og kommunen betaler resten. Det forventes, at cyklismen får bedre vilkår, da den nye linjeføring er bedre og skaber en direkte sammenhæng til Sønderborg Busstation.

Nu får cyklende Danfoss-medarbejdere bedre cykelstier.

Nu får cyklende Danfoss-medarbejdere bedre cykelstier.

”Jeg er rigtig glad for, at det kunne lade sig gøre at sikre penge fra den nationale cykelpulje til at forbedre forholdene for cyklisterne mellem Sønderborg og Danfoss ved at koble Sønderborg Busstation med på ruten. Cykling er godt for både klima, miljø og sundhed, og derfor skal vi gøre det så attraktivt som muligt at springe i sadlen”, siger SF’s folketingsmedlem Karina Lorentzen.

Projektet omfatter dobbeltrettet cykelsti ved busstationen i forbindelse til den eksisterende cykel- og gågade, etablering af dobbeltrettet cykelsti gennem den tidligere jernbanetunnel, og etablering af nye cykelstier på Sundmarksvej frem til den nuværende cykelrute.

”Det er utrolig vigtigt, at vi tænker de forskellige transportformer sammen. Ved at skabe bedre muligheder for at komme til busstationen med cyklen, vil flere få mulighed for at kombinere cykel og bus, og dermed lettere kunne pendle til Danfoss”, siger Karina Lorentzen.

Foruden penge til cykelsti får Sønderborg også 0,7 mio. kr. til bæredygtige kollektive transportkoncepter i landkommuner.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk