Skal du cykle med på Team Grænzland?

26. april 2019 Kultur

2020 er jubilæumsår for det dansk-tyske grænseland. Grænselandet er præget af mangfoldighed og det gælder også for dets historie. Det er historien om en region, der har udviklet sig fra et mod hinanden til med hinanden og nu til for hinanden.

Team Grænzland vil fejre og hylde denne enestående historie ved at cykle fra grænsen gennem Tyskland til Berlin og fra Berlin til Danmark, hvor turen afsluttes i København, skriver arrangørerne.

Team Grænzland efterlyser 50-60 ambitiøse personer, som har lyst til næste å+´rfra den 2 til 8 maj at tage ud på den 1000 km lange tour på racercykel sammen med deres team.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endvidere søges 10-15 personer til serviceteamet.

Team Grænzland opfordrer udtrykkeligt personer fra den danske henholdsvis tyske flertalsbefolkning til at indsende en ansøgning.

Deadline er den 31. maj 2019.

Projektet er en enestående mulighed for at fremme udvekslingen mellem mindretal og flertal. Projektets løber over cirka et år, hvor størstedelen af tiden bliver anvendt til forberedelse af og træning til den store tur.

Det giver en naturlig mulighed for at danne venskaber på tværs af sprog og grænser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bag projektet står følgende organisationer fra det danske henholdsvis det tyske mindretal: Sydslesvigsk Forening og Sydslesvigsk danske Ungdomsorganisationer samt Deutscher Jugendverband für Nordschleswig og Bund Deutscher Nordschleswiger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...