Skal valgcafeen lægges i Sønderborg eller på Nordals?

6. februar 2021 KV21

Til kommunalvalget den 16. november, skal der bruges et egnet sted, hvor der både kan holdes valgcafé og gennemføres politiske forhandlinger. Valgcafeen er åben for interesserede borgere og pressen. Stedet holder åbent om aftenen og natten, indtil de politiske forhandlinger er overstået.

Forvaltningen har undersøgt to mulige placeringer for valgcafeen – og den ene er Sønderskov-Skolen, hvor valgcafeen kan være i skolens festsal og de politiske forhandlinger kommer til at foregå i tilstødende klasselokaler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det andet sted er Udviklingshuset i Havnbjerg – hvor valgcafeen kan være i udviklingshusets Aula og de politiske forhandlinger kan foregå i møde- og undervisningslokaler.

På onsdag beslutter Økonomiudvalget, om det er lokalerne i Sønderborg, der skal danne ramme om valgaftenen – eller om det bliver i udviklingshuset på Nordals, partierne skal mødes.

Både Sønderskov-Skolen og Udviklingshuset opfylder de pladsmæssige krav til valgcafeen og har det nødvendige antal forhandlingsrum, plads til pressen, sekretariatet, parkeringen og forplejningen.

Forvaltningen gør Økonomiudvalget opmærksom på, at hallen ved Sønderskov-Skolen er valgsted, og at nogle lokaler i HR-Huset bruges til valglokale og stemmeoptælling.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk