Socialudvalget orienteres om TUBAs arbejde

7. maj 2020 Samfund

Sønderborg Kommune betaler et driftstilskud på 400.000 kroner om året til TUBA , som  tilbyder gratis, anonym rådgivning og terapi til unge, der er opvokset i familier med alkoholproblemer.

Det er tit sådan, at når en far eller mor drikke, så prøver ægtefælle og børn at dække over det, ignorere det og så ellers at få hverdagen til at virke så normal som muligt. At vente på at alt bliver bedre, er at vente på Godot, på det, der aldrig kommer. Medmindre man får misbrugeren til at søge hjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2019 er der 38 unge, der har bedt TUBA om hjælp – og der var 74 unge, som fulgte et terapiforløb.

Torsdag bliver Social- og Seniorforvaltningen orienteret om det arbejde, som TUBA laver.

“Vi har rigtigt meget at lave”, har Henrik Prien tidligere til SønderborgNYT. Han er regionsleder i Tuba.

“Hos os kommer der mennesker mellem 14 og 35 år – og når vi ikke alene hjælper teenagere, så handler det om også at hjælpe unge, der kommer fra hjem med misbrug, så de kan tage sig af deres egne børn, når de kommer. Vi hjælper med at finde en model, så de kan give deres egne børn en tryg opvækst”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

LÆS HER om en pige der fik hjælp: TUBA lærte mig at vælge et liv med liv

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Vores Sønderborg sørger for musik i byen

24. juli 2021 Kultur

Lørdag formiddag klokken 11 begyndte Down Town Dynt at spille i Apotekerhaven og en stor del af deres fanskare var på plads, så de kunne få det hele med. “Ja, vi starter en time tidligere end annonceret og det skyldes, at jeg skal videre til et andet job”, sagde Brian O’Driscoll, som sammen med sin […]

Læs mere...