Sønderborg Destillery får endnu en gang internationale priser

7. august 2020 Erhverv

Sønderborg Destillery beviser endnu engang, at de kan konkurrere og dyste mod nogle af de største og bedste ginmærker i verden.

Natten til fredag blev vinderne af International Wine and Spirit Competition, IWSC, udtrukket, og her fik både Als Gin og Dybbøl Gin flotte bronzemedaljer.

Og med det har Sønderborg Distillery nu samlet vundet seks medaljer både nationalt og internationalt indenfor lidt over et år.

”Vi er meget stolte over igen at kunne få lov til at vinde medaljer, og dermed være med til at sætte Sønderborg på kortet i international regi. Interessen for gin er kun vokset de tre år vi har været i gang, og antallet af gin vokser hurtigt og dermed også konkurrencen”, siger Morten Høgh fra Sønderborg Distillery i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vores identitet og især fokus på høj kvalitet fylder meget i alt, hvad vi foretager os, og derfor går der også længere tid imellem vores produktannonceringer. Det er et håndværk, og alt hos os laves i hånden efter gamle metoder, så når vi vinder medajler bekræftes vi i, at det vi gør, er det rigtige”, tilføjer Carsten Adamczyk, Sønderborg Distillery.

Blindsmagning

IWSC er en international konkurrence som bedømmer vin og spiritus i forskellige kategorier hvert år, og har eksisteret i over 50 år. Et panel bestående af eksperter bedømmer produkterne under en blindsmagning uden at se, hvilket produkt de vurderer. Flere hundrede destillerier fra hele verden deltager i konkurrencerne hvert år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Distillery ejers og drives af Carsten Adamczyk og Morten Høgh, og i dag produceres tre varianter af gin i 200 ml og 500 ml flasker under eget mærke. Produktudvikling er en løbende opgave for det lille destilleri, og flere nye produkter er i støbeskeen. Næste premium gin forventes at blive frigivet inden de næste to måneder. Denne sommer blev en gaveæske med alle tre varianter introduceret med stor succes især populær blandt turister, der besøger Sønderborg.

Derudover har de to ejere besluttet at åbne op for at lave specialproduktioner i mindre skala for virksomheder eller foreninger, der ønsker at sætte sit eget præg og lave egne unikke produkter. Senest har de lavet en speciel gin til Broager Ringridning med en etiket på sønderjysk som blev et stort hit.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fritidsbeskæftigelse

Sønderborg Distillery har siden starten af 2018 lavet gin centralt i Sønderborg, og er det ældste destilleri i Sønderjylland i nyere tid. Ejerne driver i dag destilleriet som en bibeskæftigelse. Med en passion for gin og fokus på høj kvalitet laves i dag tre økologiske gin under eget brand samt flere kundespecifikke gin. Det tager tid, at nå frem til de rigtige recepter, og med ca. 40 flasker per batch hvor alt er håndlavet får hver enkelt flaske sin helt egen historie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også: Fritids-destilleri solgte 2000 flasker gin det første år

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...