Sønderborg Forsyning sætter priserne op

9. december 2022 Erhverv

Taksterne i Sønderborg Forsyning har været de samme i en årrække, men energikrisen og de prisstigninger på materialer, renter og strøm, der er fulgt med, betyder, at taksterne stiger med virkning fra den 1. januar 2023.

”Alting er blevet dyrere i samfundet. Også for Sønderborg Forsyning. Strøm, materialer og øvrige udgifter vokser og det betyder desværre, at taksterne nu stiger fordi forsyningslovgivningen forudsætter, at udgifter og takster år for år følger hinanden. Det er ærgerligt, men nødvendigt for at Sønderborg Forsyning fortsat kan sikre forsyningssikkerhed og grønne løsninger til borgerne i Sønderborg Kommune”, siger bestyrelsesformand Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er især de stigende elpriser, der udgør en udfordring for Sønderborg Forsyning, fordi der bliver brugt store mængder strøm på alle forsyningens driftsområder. Dertil kommer, at prisen på halm til varmeværket på Nordals, som ejes af Sønderborg Forsyning er steget og ikke mindst de øgede udgifter til renter, hvilket har konsekvenser for prisen på fjernvarmen.

”Vi ved godt, at alle kæmper med prisstigninger, og at vores takststigninger derfor er ubelejlige. Det er værd at nævne, at på trods af takststigninger, så ligger Sønderborg Forsynings forretningsområder – vand, spildevand og affald – stadig blandt de billigste i Sønderjylland, ligesom fjernvarmen er en klimavenlig og god løsning, fordi priser på varmepumper også er steget”, siger næstformand Tom Hartvig Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samlet set vil de årlige takster på vand, spildevand og affald i Sønderborg Kommune stige med 1.024 kr. årligt, hvilket svarer til 85 kroner pr. måned og fjernvarmen fra Nordals Fjernvarme vil stige med 3.220 kroner årligt, eller 268 kroner pr. måned for en standardfamilie. En standardfamilie hos Sønderborg Forsyning er et hus på 130 m2, et forbrug af varme på 16,1 MWh/65,16 GJ og et vandforbrug på 130 kubikmeter. Familien har en 240 liters todelt skraldespand med 14 dages tømning og en genbrugsspand med 4-ugers tømning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen:

Prisen for fjernvarmekunderne på Nordals steg med 30 procent fra den 1. juli, en stigning på mellem 170 kr. og 330 kroner om måned afhængig af boligens størrelse. Det svarer til mellem 2.000 og 4.000 kroner om året.

Nordals Fjernvarmeselskab, som er ejet af Sønderborg Forsyning, er et hvile i sig selv-selskab. Det betyder, at det ikke må skabe hverken overskud eller underskud, men skal skabe en sund og balanceret forretning, hvor kunderne kun betaler det, der skal til for at dække virksomhedens udgifter. Derfor er virksomheden pålagt at regulere varmeprisen, så det svarer til omkostningerne og undgå underskud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Forsyning er ejet af Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...