Sønderborg Kommune og SAB fremlægger plan for Nørager og Søstjernevej klokken 10

25. august 2020 Samfund

Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening er klar til at præsentere en køreplan for den fremtidige udvikling af Nørager, Søstjernevej med flere og planen præsenteres på et pressemøde i dag tirsdag klokken 10. Det oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

SønderborgNYT sender direkte tv fra pressemødet som holdes på Rådhuset og her vil borgmester Erik Lauritzen, formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, Jan Prokopek Jensen samt formand for SAB, Vivian Engelbrecht, fortæller om planerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nørager og Søstjernevej har været på den såkaldte ‘ghettolisten’ siden 2010 – dog ikke i 2014 og 2015 – og i marts måned i år udtalte formanden for Sønderborg Andels Boligforening Vivian Engelbredt, at Sønderborg Andels Boligforening forventer Nørager og Søstjernevej fortsat er på ghettolisten til december, hvor der igen måles på beboer-sammensætningen og det betyder, at boligforeningen kan blive bedt om at rive 60 procent af boligerne ned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Boligforeningen har en plan for Nørager

For SAB og administrationsfirmaet, Salus, er det frustrerende, at der skal arbejdes efter, om de to boligområder er på den ene eller anden side af ghettostregen. Boligforeningen har en plan for, hvordfan den vil omdanne 236 boliger i Nørager til 88 boliger.

“Og når vi kontakter ministeriet, så får vi at vide, at lov er lov – så selvom vi har været klar længe, så kan vi ikke gå i gang med nedrivning og renovering, inden Landsbyggefonden har sagsbehandlet – og det gør den ikke, når vi ikke har fået at vide, om Nørager er en hård eller blød ghetto”, sagde administrationschef Toke Arndal fra Salus forleden til SønderborgNYT. Boligerne på Søtjernevej og de andre afdelinger af det tidligere Kærhaven, er alle i god stand – og dem vil man nødig rive ned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan følge med direkte fra klokken 10 på SønderborgNYTs Facebookside, som du finder her.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...