Sønderborg Varme er den billigste fjernvarmeleverandør i Sønderborg

Foto: Sønderborg Varme
19. maj 2020 Samfund

Er du blandt de flere end 12.000 fjernvarmekunder hos Sønderborg Varme, kan du glæde dig over den billigste fjernvarmepris i Sønderborg-området, hvilket i øvrigt placerer Sønderborg Varme blandt de 15 procent billigste fjernvarmeselskaber i Danmark.

Det viser forsyningstilsynets prisstatistik for fjernvarmeområdet per januar 2020, når der tages udgangspunkt i et standardhus på 130 kvm med et årligt varmeforbrug på 18,1 MWh.

”Fordi fjernvarmeselskaber drives som ‘hvile-i-sig-selv selskaber’, hvor varmeprisen sættes sådan, at den lige nøjagtig dækker udgifterne, har vi gennem mange år haft fokus på at effektivisere driften og tilpasse produktionsapparatet, så vi kan tilbyde en attraktiv pris. Vi har derfor en effektiv drift og et attraktivt produktionssetup og samtidig følger vi løbende op på økonomien, og retter til om nødvendigt”, fortæller direktør Erik Wolff fra Sønderborg Varme, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunder hos Sønderborg Varme betaler 6.753 kroner mindre om året end de kunder, der får leveret fjernvarmen fra Sønderborg-områdets dyreste fjernvarmeselskab, som er Østerlund Varmecentral, der er ejet af Sønderborg Forsyning.

”Når varmeprisen år for år som nævnt sættes sådan, at indtægterne dækker omkostningerne, så er det meget svært at garantere prisen langt frem i tiden, fordi det giver ingen muligheder for os at polstre os til dårligere tider. Men vi arbejder målrettet på at sikre en stabil varmepris ved at langtidsplanlægge drift og investeringer og ved hele tide at afsøge muligheder for at optimere selskabet – til glæde for forbrugerne”, fortæller Erik Wolff, der samtidig peger på, at netop sammenlægningen af fjernvarmeselskaberne i Gråsten og Sønderborg i 2018 er et godt eksempel på at sikre en attraktiv og stabil fjernvarmepris

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved udgangen af 2019 havde Sønderborg Varme 12.647 kunder.

Du kan se priserne for alle fjernvarmeselskaber i Sønderborg-området her.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
4. december 2021 Kultur, Sønderborg

Nu er der igen masser af liv på Skøjtebanen

4. december 2021 Kultur

Nu kan børn og andre, som er glade for at bevæge sig nyde godt af Skøjtebanen, som lørdag middag blev åbnet med politikertale, julemand, godteposer, musik med O’Hein og dygtige skøjteløbere fra Vojens. “Nu kan vi se frem til tre måneder, hvor vi – nogle af os med mere held end andre – kan stå […]

Læs mere...