Sønderborg Varme er den billigste fjernvarmeleverandør i Sønderborg

19. maj 2020 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

Er du blandt de flere end 12.000 fjernvarmekunder hos Sønderborg Varme, kan du glæde dig over den billigste fjernvarmepris i Sønderborg-området, hvilket i øvrigt placerer Sønderborg Varme blandt de 15 procent billigste fjernvarmeselskaber i Danmark.

Det viser forsyningstilsynets prisstatistik for fjernvarmeområdet per januar 2020, når der tages udgangspunkt i et standardhus på 130 kvm med et årligt varmeforbrug på 18,1 MWh.

”Fordi fjernvarmeselskaber drives som ‘hvile-i-sig-selv selskaber’, hvor varmeprisen sættes sådan, at den lige nøjagtig dækker udgifterne, har vi gennem mange år haft fokus på at effektivisere driften og tilpasse produktionsapparatet, så vi kan tilbyde en attraktiv pris. Vi har derfor en effektiv drift og et attraktivt produktionssetup og samtidig følger vi løbende op på økonomien, og retter til om nødvendigt”, fortæller direktør Erik Wolff fra Sønderborg Varme, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunder hos Sønderborg Varme betaler 6.753 kroner mindre om året end de kunder, der får leveret fjernvarmen fra Sønderborg-områdets dyreste fjernvarmeselskab, som er Østerlund Varmecentral, der er ejet af Sønderborg Forsyning.

”Når varmeprisen år for år som nævnt sættes sådan, at indtægterne dækker omkostningerne, så er det meget svært at garantere prisen langt frem i tiden, fordi det giver ingen muligheder for os at polstre os til dårligere tider. Men vi arbejder målrettet på at sikre en stabil varmepris ved at langtidsplanlægge drift og investeringer og ved hele tide at afsøge muligheder for at optimere selskabet – til glæde for forbrugerne”, fortæller Erik Wolff, der samtidig peger på, at netop sammenlægningen af fjernvarmeselskaberne i Gråsten og Sønderborg i 2018 er et godt eksempel på at sikre en attraktiv og stabil fjernvarmepris

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved udgangen af 2019 havde Sønderborg Varme 12.647 kunder.

Du kan se priserne for alle fjernvarmeselskaber i Sønderborg-området her.

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...