Sønderborg Varme sætter prisen op

10. januar 2023 Erhverv
Sønderborg Varmes fjernvarmeanlæg. Pressefoto
Sønderborg Varmes fjernvarmeanlæg. Pressefoto

Når et fjernvarmeselskab fastlægger priserne, er det vigtigt at have in mente, at de har en hvile-i-sig-selv økonomi. Det betyder, Sønderborg Varmes priser sættes sådan, at indtægterne modsvarer omkostningerne – hverken mere eller mindre.

“Fordi inflationen og de stigende priser også betyder stigende omkostninger for os, er vi altså nødsaget til at lade priserne stige,så der er balance mellem udgifter og indtægter. Vi har helt specielt oplevet stigende priser på brændsler og materialer som rør, kemikalier med mere – og også på serviceydelser, som andre udfører for os”, siger direktør Erik Wolff fra Sønderborg Varme.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores 2023-priser for varmen er reguleret med, hvad der svarer til 9 procent for et standardhus i forhold til 2022. Et standardhus er defineret som et hus på 130 m2 med et varmeforbrug på 18,1 MWh. Det er vedtaget sådan, for at man kan sammenligne priser mellem forskellige opvarmningskilder og fjernvarmeselskaber imellem”, siger Erik Wolff til SønderborgNYT..

Ud over varmeprisen har Sønderborg Varme reguleret priserne på tilslutning til fjernvarme og priserne på målere, så de afspejler det aktuelle prisniveau på de ydelser, der indgår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Forsyning har tidligere varslet prisstigninger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...