TV: SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

Se web-tv-indslag under annoncen
Se web-tv-indslag under annoncen
28. maj 2024 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i forbindelse med SONFORs generalforsamling mandag aften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er fortsat uafklaret, hvilke skærpede fremtidige lovkrav der kan komme til rensning af spildevand i Danmark og EU, og en samlet pris for anlægget afhænger heraf. Det ligger dog klart, at basisprisen for selve anlægget af den nye rensestruktur vil koste ca. 900 millioner kroner. Hertil kommer 400 millioner, der er øremærket til at kunne imødekomme forventede og skærpede fremtidige lovkrav.

SONFOR har tidligere oplyst, at det nye renseanlæg kan blive en realitet inden 2029.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foto, redigering og produktion: Michael Kjær
Copyright © SønderborgNYT 2024

Se flere web-tv-indslag her på SønderborgNYT TV.

22. juni 2024 Kultur, Sønderborg

Her kan du se Skt. Hans-bål

22. juni 2024 Kultur

I morgen, søndag, er det Skt. Hans og det fejres en masse steder i kommunen – og her kan du se de steder, som har fortalt SønderborgNYT, at de vil tænde bål. Meteologerne har lovet tørvejr – og heldigvis er der ikke varslet forbud mod at tænde bål. Fluepapiret: Til Sankt Hans er der både […]

Læs mere...