Spejdernes sommerlejr er i fare

9. april 2014 Uncategorized

Danmarks Naturfredningsforening åbnede i sidste uge en fredningssag for et område på 157 hektar ved Alssund, herunder hele Kær Vestermark, hvor Spejdernes Lejr netop har fået tilsagn fra kommunen om at slå teltpælene op i 2017. Det oplyser tvsyd.

Naturfredningsforeningen vil forhindre byudvikling i området og vil samtidig sætte en kæp i hjulet på spejderlejren, som efter foreningens mening belaster det naturskønne Kær Vestermark alt for meget.by6

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi er ikke imod spejdere og håber, at lejren kan ligge et andet sted i området. Men den er så stor, og påvirkningen af omgivelserne er så koncentreret, at den ikke kan ligge på det foreslåede sted, siger Birger Marcussen, som er Danmarks Naturfredningsforenings lokale projektleder på fredningen.

Foreningen har som den eneste private organisation herhjemme lovfæstet ret til at åbne en fredningssag, og det første formelle skridt blev taget i begyndelsen af sidste uge, hvor foreningen sendte en såkaldt budgethøring til Sønderborg Kommune. Kommunen er modpart, fordi arealet er ved at overgå til kommunalt ejerskab fra Forsvaret. Kær Vestermark har hidtil været træningsområde for den netop lukkede Sergentskolen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. august 2021 Erhverv, REGIONALT

HLT-Service har el-varebiler som dækker virksomhedernes behov

5. august 2021 Erhverv

HLT-Service i Aabenraa sælger varevogne af mærket Maxus og der er stor interesse for bilerne fra både kommuner og større virksomheder, siger Poul Linnet fra HLT-Service. Interessen skyldes både kørselsøkonomi og klimaet. “Det er med elbiler, som det er med mobiltelefoner. Der udvikles hele tiden og Maxus-varevogne dækker langt de fleste virksomheders behov. Også håndværkernes”, […]

Læs mere...