Stephan Kleinschmidt havde gerne set en større åbning af grænsen

21. maj 2020 REGIONALT

Byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti havde gerne set en langt større åbning af grænsen for borgerne i grænselandet.

“Jeg er ret skuffet og havde håbet på mere i denne omgang”, siger Stephan Kleinschmidt til TV Syd.

“Man kunne godt have lavet en særordning i det grænsenære område. Vi bevæger os hele tiden på tværs af grænsen, og vores område har hårdt brug for at komme tilbage til mere normale tilstande, når smittetrykket er så lavt”.

Lempelser fra 25. maj

Onsdag aften meddelte regeringen sammen med partilederne fra de øvrige partier, at de fra den 25. maj lemper for indrejsereglerne ved den dansk-tyske grænse.

Lempelserne betyder, at udlændinge, der har et sommerhus i Danmark, kan rejse ind i landet. Kærester på tværs af nabogrænser må også besøge hinanden. Hidtil har det kun været ægtefæller.

Derudover bliver også muligt for borgere i de øvrige nordiske lande og Tyskland at besøge bedsteforældre og børnebørn i Danmark. Desuden får forretningsfolk grønt lys til at rejse ind i og ud af Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen betyder også, at regeringen senest 29. maj skal præsentere en plan for en genåbning af grænsen.

Læs mere på TV Syd

Læs også: Borgmesteren håber turisterne snart lukkes ind

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...