Stephan Kleinschmidt havde gerne set en større åbning af grænsen

21. maj 2020 REGIONALT

Byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti havde gerne set en langt større åbning af grænsen for borgerne i grænselandet.

“Jeg er ret skuffet og havde håbet på mere i denne omgang”, siger Stephan Kleinschmidt til TV Syd.

“Man kunne godt have lavet en særordning i det grænsenære område. Vi bevæger os hele tiden på tværs af grænsen, og vores område har hårdt brug for at komme tilbage til mere normale tilstande, når smittetrykket er så lavt”.

Lempelser fra 25. maj

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag aften meddelte regeringen sammen med partilederne fra de øvrige partier, at de fra den 25. maj lemper for indrejsereglerne ved den dansk-tyske grænse.

Lempelserne betyder, at udlændinge, der har et sommerhus i Danmark, kan rejse ind i landet. Kærester på tværs af nabogrænser må også besøge hinanden. Hidtil har det kun været ægtefæller.

Derudover bliver også muligt for borgere i de øvrige nordiske lande og Tyskland at besøge bedsteforældre og børnebørn i Danmark. Desuden får forretningsfolk grønt lys til at rejse ind i og ud af Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen betyder også, at regeringen senest 29. maj skal præsentere en plan for en genåbning af grænsen.

Læs mere på TV Syd

Læs også: Borgmesteren håber turisterne snart lukkes ind

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, REGIONALT

Nu er der sat navne på Norlys’ repræsentantskabsmedlemmer

8. februar 2023 Erhverv

Efter godt tre ugers valgkamp er der nu sat navne på de 671 lokale andelshavere, som de næste fire år udgør den øverste myndighed i energi- og telekoncernen Norlys. Repræsentantskabsmedlemmerne er valgt af og blandt Norlys’ 800.000 andelshavere, og hele 189 af de nyvalgte er andelshavere, som træder ind i Norlys’ repræsentantskab for første gang. […]

Læs mere...