Stephan Kleinschmidt vil være borgmester

26. februar 2021 KV21

På et opstillingsmøde torsdag har Slesvigsk Parti peget på Stephan Kleinschmidt som spidskandidat. Han er dermed klar til endnu et borgmesterkandidatur, når han til efteråret står øverst på stemmesedlen, skriver Slesvigsk Parti i en pressemeddelelse.

”Det er allerede nu et stærkt hold med en god geografisk spredning, og vi er klar til at samarbejde og indvirke positivt på erhvervsudvikling, menneskers trivsel og lysten til at flytte hertil”, siger borgmesterkandidaten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Skal det lykkes, så kræver det, at vi tør tænke stort og visionært og er villige til at prioritere bredt: byudvikling, mangfoldige kulturtilbud, turisme, vækstrammer til virksomhederne, attraktive uddannelsesmuligheder, gode skoler og dagtilbud. Det er helheden der tæller. Det vil jeg gerne stå i spidsen for som Slesvigsk Partis bud på en borgmesterkandidat”, siger Stephan Kleinschmidt og fortsætter:

”Det er fortsat målet at samle byrådet i én stor konstituering, som jeg står i spidsen for. Jeg vil bygge bro”.

Holdet bag Stephan Kleinschmidt

Efter opstillingsmødet torsdag aften står det klart, at fire nuværende byrådsmedlemmer fra Slesvigsk Parti får følgeskab af mindst otte kandidater når der er kommunalvalg i november. Kleinschmidt forbliver efter fire valg spidskandidat og er klar til et femte og endnu et borgmesterkandidatur.

Fire ud af Slesvigsk Partis fem byrådsmedlemmer havde allerede meldt sig klar til genvalg til kommunalvalget i 2021. Nu får Stephan Kleinschmidt, Gerhard Bertelsen, Christel Leiendecker og Kirsten Bachmann følgeskab af mindst otte kandidater, herunder velkendte navne og nye kræfter. Flere kan komme til.

De tolv indstillede kandidater blev i aftes enstemmigt valgt som byrådskandidater og placeres på stemmesedlen til Kommunalvalget til november.

Som i tidligere kommunalvalg opstilles Christan W. Hansen, Arno Knöpfli, Rainer Naujeck og Jan Georg Hoff. Sidstnævnte vikarierede for Stephan Kleinschmidt, da han gik på barsel i 2019.

Blandt de nye er Tom Holden Jensen, der sad i byrådet for Venstre i to perioder fra 2010 til 2017 og Niels Pallesen, der har været folkevalgt til byrådet i Sønderborg fra 1994 til 1997.

Også tidligere spidskandidat for Kristendemokraterne Poul Harald Holm og Marion K. Hansen kan findes på stemmesedlen.

Det er målet, at partiet fastholder sin stærke position i byrådet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Stor konference i Sønderborg flyttes til oktober

14. april 2021 Erhverv

Corona-pandemien får endnu engang arrangørerne af ’Impact The Future’ til at udskyde konferencen i Sønderborg til oktober måned, som ellers var planlagt til at finde sted i juni måned. Arrangørerne oplyser i en mail, at udskydelsen skyldes usikkerhed omkring afholdelse af større events, hvor deltagere skal mødes fysisk og oplyser samtidig, at hvis Corona-situationen fortsat […]

Læs mere...