Stikkeren – 9. april åbnede for hans muligheder

9. april 2013 Uncategorized

Bogen Stikkeren handler om, hvor ondskabsfuldt et menneske kan være, når drivkraften er griskhed. Stikkeren handler om en sønderborglærer, der bliver en del af modstandsbevægelsen.

Læreren er ene og alene i modstandsbevægelsen, fordi det giver ham et glimrende indblik i, hvem der også var der.

Virkeligt mange af dem angav læreren til tyskerne, der betalte ham for hans oplysninger. Han solgte mennesker han kendte og endnu flere han ikke kendte – velvidende at de blev tortureret, fængslet, sendt i kz-lejr og sandsynligvis dræbt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beskrivelse af en kynisk mand, der fik stor gavn af besættelsen.

Bogen er skrevet af Henning N. Larsen og er et yderst veldokumenteret værk, der afslører, hvor ond en ganske almindelig mand kan være – og det gør den ikke mindre interessant, at langt det meste af hans afskyeligheder skete i Sønderborg, hvor han boede og arbejdede.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...