Stikkeren – 9. april åbnede for hans muligheder

9. april 2013 Uncategorized

Bogen Stikkeren handler om, hvor ondskabsfuldt et menneske kan være, når drivkraften er griskhed. Stikkeren handler om en sønderborglærer, der bliver en del af modstandsbevægelsen.

Læreren er ene og alene i modstandsbevægelsen, fordi det giver ham et glimrende indblik i, hvem der også var der.

Virkeligt mange af dem angav læreren til tyskerne, der betalte ham for hans oplysninger. Han solgte mennesker han kendte og endnu flere han ikke kendte – velvidende at de blev tortureret, fængslet, sendt i kz-lejr og sandsynligvis dræbt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beskrivelse af en kynisk mand, der fik stor gavn af besættelsen.

Bogen er skrevet af Henning N. Larsen og er et yderst veldokumenteret værk, der afslører, hvor ond en ganske almindelig mand kan være – og det gør den ikke mindre interessant, at langt det meste af hans afskyeligheder skete i Sønderborg, hvor han boede og arbejdede.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...