Stikkeren – 9. april åbnede for hans muligheder

9. april 2013 Uncategorized

Bogen Stikkeren handler om, hvor ondskabsfuldt et menneske kan være, når drivkraften er griskhed. Stikkeren handler om en sønderborglærer, der bliver en del af modstandsbevægelsen.

Læreren er ene og alene i modstandsbevægelsen, fordi det giver ham et glimrende indblik i, hvem der også var der.

Virkeligt mange af dem angav læreren til tyskerne, der betalte ham for hans oplysninger. Han solgte mennesker han kendte og endnu flere han ikke kendte – velvidende at de blev tortureret, fængslet, sendt i kz-lejr og sandsynligvis dræbt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beskrivelse af en kynisk mand, der fik stor gavn af besættelsen.

Bogen er skrevet af Henning N. Larsen og er et yderst veldokumenteret værk, der afslører, hvor ond en ganske almindelig mand kan være – og det gør den ikke mindre interessant, at langt det meste af hans afskyeligheder skete i Sønderborg, hvor han boede og arbejdede.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Tour de France: Hvem skal overrække den gule trøje i Sønderborg?

28. juni 2022 Tour de France

Når Tour de France-feltet er kommet over målstregen på Augustenborg Landevej på søndag, så skal dagens vinder og også rytterne med de attraktive trøjer – den gule, den grønne, den prikkede og den hvide – hædres. Selvom der kun er få dage til Tour de France kommer til Sønderborg, så er det endnu ikke offentliggjort, […]

Læs mere...