Stormflodsskaderne er stadig meget tydelige i Mommark Marina

Mommark Marina. Bachs Foto
Mommark Marina. Bachs Foto
14. april 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Muren, som skal beskytte Mommark Marina mod større bølger, er ikke bygget op endnu, men Carsten Koch er i gang med at genopbygge bådebroerne, så sejlerne kan lægge til.

“Vi løber en stor risiko med at lave bådebroerne og der er jo ingen, der ved, hvornår den næste storm kommer”, siger Carsten Kock til Sønderborg. Sammenlagt er der sket skader for 90 millioner kroner i danske havne under stormfloden.

“Her i Mommark Marina, som er en privat erhvervshavn, er der skader for omkring 10 millioner kroner og jeg ved endnu ikke, om vi får hjælp fra stormskadepuljen, så jeg ikke bare gå i gang med at sikre molen og genopbygge muren”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ved, jeg ikke får dækket alle de udgifter, som stormskaden kommer til at koste. Men jeg ville gerne have, at vi fik samme ordning, som kommunerne har fået”.

Lige nu er Carsten Kock i gang med at gøre et badehus klar.

“Der to saunaer og et fællesrum. Tanken er, vi laver en vinterbadeklub, som folk kan melde sig ind i og så får de en nøglebrik. Andre kan også bruge badehuset og saunaerne, hvis de køber en dagsbillet”, siger Carsten Kock og fortæller, at han satser på at åbne det sidst i maj.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mommark Marina har også en restaurant, som lige nu er lukket på mandage og tirsdage. Isboden og campingpladsens reception er åben alle ugens dage.

“Vi begynder at holde restauranten åben alle ugens dage fra begyndelsen af juni, når den tyske feriesæson og det gode vejr begynder siger Carsten Kock.

Her er der billeder fra Mommark Marina.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...