Sundhedsministeren fortalte Venstre-medlemmer om den kommende Sundhedsreform

15. januar 2019 Politik

“I dag overlever 63 procent af de mennesker, der får en kræftdiagnose. Selvom det er et flot antal, så er der plads til forbedringer”, sagde sundhedsminister Ellen Trane Nørby mandag på Venstres nytårskur i Alsion

“Desværre er der store regionale forskelle på, hvor godt det går med sundhedsvæsnet og det kan ikke passe, at det er postnummeret der afgør, hvor effektivt det er”.

Hun fortæller videre, at hvis hun selv skulle blive ramt af sygdom, så er hun glad for, at hun hører til i Region Syddanmark og ikke i Region Hovedstaden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I regeringen mener vi, regionerne er for store og derfor binder vi sundheden op på de 21 akutsygehuse og så skal de omkringliggende kommuner arbejde sammen omkring sygehuset og anden sundhed”, sagde ministeren.

For os i Sønderborg betyder det et samarbejde om sygehuset i Aabenraa og det betyder, at Sønderborg, Aabenraa, Tønder og måske også Haderslev, skal stå sammen omkring det fælles sygehus.

“Nogle af sundhedsopgaverne skal staten tage sig af, men ikke dem alle og vi forpligter kommunerne mere”, sagde Venstres Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Staten skal blandt andet stå for it til sundhedsvæsnet.

“I dag bestemmer de enkelte regioner selv, hvem der skal levere it til sygehusene og vi alle har jo hørt om sundhedsplatformen. Når staten står for it, bliver det mere trygt for de patienter, der behandles udenfor deres eget lokale akutsygehus, fordi alle sygehuse kan læse journalen”, sagde Ellen Trane Nørby.

Hvad med regionerne?

Det er fortsat uklart, hvad der skal ske med regionerne. Regionernes rolle i dag er at styre sundhedsvæsnet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre har endnu ikke meldt ud, hvad der ske med regionerne. Til gengæld vil de øvrige regeringspartier – Liberal Alliance og De Konservative – have dem skrottet.

Læs mere fra nytårskuren HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...