Sundhedsministeriet: Medicinsk cannabis har ringe effekt

13. august 2018 REGIONALT

Langt de fleste patienter, der har fået udskrevet medicinsk cannabis, siden en forsøgsordning trådte i kraft i januar, har fået det mod såkaldte neuropatiske smerter – smerter, der skyldes en skade eller sygdom på nervebanerne.

Det fremgår af Sundhedsministeriets statusopgørelse fra juni over forsøgsordningen, skriver Dagbladet Information.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medicin for en formue

Jack Mikkelsen har været i medicinsk behandling og det kostede 150.000 kroner om året, men hjalp ham ikke og gav rigtigt mange bivirkninger.

“Nu har jeg brugt cannabis i 6-7 år og det virker. Kommer det fra Christiania, så ville det koste omkring 10.000 kroner om året”, siger han. Han får ikke lægeordineret medicin.

En sclerosepatient som Jack Mikkelsen bruger 10 milliliter hasholie om ugen og en kræftpatient bruger 60-100 milliliter til hele forløbet”, siger Claus Moffe Nielsen. tidligere illegal cannabisforhandler.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den cannabisolie, som lægerne kan udskrive er langt fra den kvalitet, som man illegalt kan få fat i. Men det er et skridt på vejen og bedre end morfin”, siger han.

Læs mere om de to personer og cannabisolie HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...