Sygehus beklager der er udleveret en forkert afdød

Sygehuset i Aabenraa beklager hændelse. Arkivfoto
Sygehuset i Aabenraa beklager hændelse. Arkivfoto
13. maj 2024 Nordborg Skrevet af: Ole Kæhler

Søndag fortalte SønderborgNYT, at Heidi Grandts far, Hans Grandt, som boede i Nordborg var tæt på at blive bisat to gange. Inden familien tirsdag skulle bisætte ham i sygehuskapellet i Aabenraa, var han nogle dage tidligere blevet bisat i Egernsund Kirke.

“I sygehuskapellet ville jeg se min far og sige ordentligt farvel, men da de løftede kistelåget, der så jeg, at det ikke var min far, der lå i kisten”, sagde Heidi Grandt fra Nordals til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det viser sig, at fejlen er sket på sygehuset i Aabenraa, hvor der er byttet om på personerne i to kølebokse – og jeg vil gerne rose bedemanden, som hurtigt kørte til krematoriet og fik udleveret min far, så vi kunne sige ordentligt farvel til ham”.

“Selvfølgelig tænker jeg på den familie, som bisatte min far og ikke deres egen pårørende”, sagde Heidi Grandt.

SønderborgNYT spurgte Region Syddanmark, hvor mange gange der tidligere er udleveret en forkert mors fra sygehuset i Aabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er sket en menneskelig fejl ved overlevering af afdøde og det beklager Sygehus Sønderjylland overfor Heidi Grandt og hendes familie, skriver Region Syddanmark til SønderborgNYT.

I og med at det er en menneskelig fejl, ser Sygehus Sønderjylland ingen grund til at lave om i procedurerne.

Sygehuset fører ikke journal over antallet af fejludleverede afdøde, men vi erindrer ikke, at det er sket tidligere.

Fordi det er en personsag, har vi ikke yderligere kommentarer, men tilbyder Heidi Grandt en dialogsamtale, som vi håber, at hun vil tage imod.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...