Team Håb kører for børn og unge i sorg

6. maj 2019 REGIONALT

Det er syvende år i træk, at velgørenhedscykelholdet Team Giv Håb cykler for en god sag. Holdene slutter af med at køre sammen.

Team Giv Håb samler penge ind til fordel for Børn, Unge & Sorg. Organisationen arbejder for, at sygdom og sorg ikke ødelægger livet for børn og unge og yder gratis psykologbehandling til børn og unge, hvis forælder eller søskende er alvorligt syge eller døde, skriver projekt Børn, Unge og Sorg i en pressemeddelelse.

Bag initiativet står ægteparret Jan Mathiasen og Tina Andersen, der privat selv har haft sorgen tæt inde på livet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cykelholdene er de seneste år vokset så meget i antal og størrelse, så Jan Mathiesen i dag er ansat som projektleder i Børn, Unge & Sorg, hvor han tager sig af Team Giv Håb-projektet.

Han håber, at de kan få flere penge ind end sidste år, hvor der blev indsamlet 1.638.412 kroner.

Sørgende børn og unge ses ikke

Rigtig mange børn og unge får brug for professionel hjælp, når deres forældre eller søskende bliver ramt af en alvorlig sygdom eller dør. Omkring 30 procent af alle efterladte børn og unge har brug for psykologhjælp for ikke at udvikle en kompliceret sorg, som kan sætte dybe spor for resten af livet”, fortæller Preben Engelbrekt, som er direktør for Børn, Unge & Sorg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Desværre er det et overset problem i Danmark, at man kan blive syg af sorg. Og sygdom, død og sorg er nu om dage mere tabubelagt end nogensinde. Tavsheden og berøringsangsten fra omgivelsernes side kan have store konsekvenser for børnene og de unge, som mange gange oplever at blive ladt alene med deres sorger og bekymringer,” siger Preben Engelbrekt.

Der er også et hold i Sønderderjylland, hvor ryttere fra Sønderborgområdet deltager.

Vil du køre med, kan du tilmelde dig HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Uncategorized

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Uncategorized

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...