Teknik- og Miljøudvalget: Trafiksikkerheden i Adsbøl bliver forbedret

4. september 2019 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Teknik- og Miljøudvalget har netop godkendt et projekt, som med forskellige løsninger skal øge trafiksikkerheden i Adsbøl. Her er der et generelt problem med for høj hastighed på den gennemgående Sønderborg Landevej og med dårlige oversigtsforhold ved Kobberholmvej lige ved siden af Æblegård Friskole.

“Vi vil gerne ha’, at flere cykler og går, og derfor er det vigtigt, at vi skaber gode forhold for de bløde trafikanter. Fartbegrænsning på 50 km i byer er tilsyneladende ikke nok – vi er nødt til at regulere forholdene for bilister, så de hjælpes til at sætte farten ned”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalgets næstformand, Stefan Lydal, supplerer:

“Vi har fået et godt oplæg med forslag til fire tiltag, der kunne gennemføres enkeltvis, men heldigvis rækker økonomien til, at vi kan gennemføre det hele”, siger han i en pressemeddelelse.

Tiltagene i Adsbøl 

Et nyt helleanlæg – byport – ved bygrænsen mod øst, lige før Truenbrovej. Helleanlægget er med hastighedsdæmpende indsnævring af vejbanerne. Gadebelysningen føres frem til byporten.

Krydsningsheller ved Østerbakken, som bryder det lige vejforløb igennem byen, ligesom venstresvingsbane mod Østerbakken etableres for at minimere risikoen for bagendekollisioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fremrykning af cykelsti og hajtænder ved Kobberholmvej, så oversigtsforholdene bliver bedre.

Ventearealet  på helleanlægget ud for Æblegård Friskole udvides til to meters bredde. Fladen hæves for at øge trygheden for de bløde trafikanter.

Borgergruppe vil have farten gennem Adsbøl sat ned:  Læs mere HER på LINKET