Tømrer- og snedkerfirmaet Karl D. Petersen åbner afdeling i Aabenraa

11. februar 2021 Sundeved

Tømrer- og snedkerfirmaet Karl D. Petersen i Avnbøl åbner ny afdeling i Aabenraa. Det sker med købet af den 1.000 kvadratmeter store industriejendom Lille Kolstrup 32, som senest har huset BT Autohandel. Samtidig har virksomheden overtaget tømrer- og snedkerfirmaet Bulværk Facade i Tinglev.

“Vi har indtil nu ikke løst mange opgaver i Aabenraa, måske fordi vi bor i en anden kommune. Det ser vi som et dilemma. Virksomheden er trods alt kun tre kilometer fra kommunegrænsen og for at nedbryde de usynlige barrierer, åbnerer vi nu en selvstændig afdeling i Aabenraa”, siger tømrermester Morten Anker Petersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Morten Anker Petersen er 6. generation i tømrer- og snedkerfirmaet, der blev grundlagt i 1827 og dermed hører til blandt landets absolut ældste håndværksvirksomheder. Virksomheden har 25 medarbejdere, der beskæftiger sig med udskiftning af tage, til- og ombygninger, nye vinduer og døre, energi-optimering af bygninger og akustikløsninger samt renovering af ældre bevaringsværdige ejendomme.

“Vi har store forventninger til afdelingen i Aabenraa, hvor arbejdet vil ske efter det koncept, som har givet os succes i Sønderborg. Det er solidt arbejde til en konkurrencedygtig pris, høj faglighed, overholde aftaler og at komme til tiden. Det ved vi, at både erhvervslivet og private sætter pris på. Samtidig vil vi fastholde den virksomhedskultur, der tiltrækker og fastholder dygtige medarbejdere. Det er jo dem, der er firmaets ansigt udadtil”, siger Morten Anker Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Daglig leder af Aabenraa-afdelingen bliver tømrer og byggeleder Lars Thimes, der har fået sin håndværksmæssige uddannelse hos Karl D. Petersen, hvor han blev udlært i 2008.

Efter overtagelsen af det 11 år gamle tømrer- og snedkerfirma Bulværk Facade i Tinglev fortsætter tømrer- og snedkermester Lasse Høj Gregers Andresen som tømrer i Karl D. Petersens Aabenraa-afdeling. Her bliver hans primære opgave at betjene de kunder, der allerede kender ham fra Bolderslev, Tinglev og resten af Aabenraa kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Rekordvækst

Det 194 år gamle firma har de seneste år oplevet stor succes, og kunne i fjor præsentere et rekordregnskab med en bruttofortjeneste på 9,9 millioner kr. I 2019 var Karl D. Petersen nomineret til Junior Chamber Internationals pris ‘Årets Erhvervsinitiativ’ og i 2020 nomineret til Sønderborg Vækstråds ”Vækstpris” samt til EY Entrepreneur Of The Year 2020.

Blandt de opgaver, tømrer- og snedkerfirmaet har været involveret i, er renovering af døre og vinduer på Augustenborg Slot, etableringen af Gigthospitalet i Sønderborg og større opgaver på Sønderborgs nye vartegn, Hotel Alsik. 40 procent af selskabets opgaver kommer fra private kunder.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2018 blev firmaets mølleaktiviteter udskilt i et selvstændigt selskab, Møllebygger Petersen, der blandt andet har renoveret Slots Vandmøllen i Aabenraa, Dybbøl Mølle og Bygholm Mølle i Thy.

De aktiviteter vil fortsat ske med udgangspunkt i Sønderborg og Avnbøl.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...