Tour de France-starten 2021 er flyttet til 26. juni

29. juli 2020 Kultur

Den Internationale Cykelunion, UCI, har på deres hjemmeside tirsdag bekræftet datoerne for 2021’s World Tour-løb herunder også Tour de France, som kommer til at ligge fra den 26 juni til den 18 juli.

Det franske cykelløb kommer derfor ikke til at kollidere med OL, der begynder weekenden efter afslutningen på Tour de France.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var planen, at Tour de France skulle begynde den 2. juli 2021 i Danmark, men Tour de France-organisationen ASO ønskede at rykke Tour de France-starten en uge frem.

Hovedstadens overborgmester, Frank Jensen, der er bestyrelsesformand i selskabet bag den danske Tour-start, har fortalt til DR , at det på grund af EM i fodbold bliver meget presset med en Tour-start i juni 2021 i København og at starten i Danmark muligvis rykkes til 2022.

Torsdag berettede avisen Le Telegramme, at den franske region Bretagne er bragt i spil som vært for Tour de France-starten i 2021 i stedet for København.

Mediet skrev, at regionen er blevet tilbudt Tour-starten af arrangøren, ASO.

Direktøren for den danske Tour de France-start, Alex Pedersen, oplyser, at der ikke er noget nyt siden i fredags.

Sønderborg har i længere tid arbejdet på at blive klar til Touren i 2021.

“Men rykkes den i et år, så mener jeg ikke, at forarbejdet er spildt. Vi skal så kæmpe for at holde gryden i kog”, har borgmester Erik Lauritzen tidligere sagt til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk