Venstre og blå blok står til at få et katastrofalt dårligt kommunalvalg

28. januar 2021 KV21

De forskellige partier er allerede i gang med kampen om de 31 pladser i Byrådssalen og det er vælgerne, der bestemmer, hvem der skal have dem.

Almindeligvis er det sådan, at når det går et parti fortryllende godt på Christiansborg, så smitter det af på de kommunale valgresultater – og går det skidt for et parti, så har det også betydning for antallet af stemmer til kommunalvalg.

Ellen Trane Nørby, der stiller op som borgmesterkandidat, er en del af Venstre på Christiansborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“At Ellen Trane Nørby er en del af folketingsgruppen, svækker hende ikke specielt, men det svækker hende, at partiet har mistet 1/3 af vælgerne siden 2017 – og at den blå blok kun står til 44 procent af vælgerne mod 47 procent i 2017”, siger Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han har i mange år forsket i kommunalpolitik.

“Så der er udsigt til et katastrofalt og historisk dårligt kommunalvalg for Venstre og resten af blå blok, hvis ikke der sker noget før november”, siger Roger Buch til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellen Trane Nørby fortæller til SønderborgNYT, at hun ikke kommenterer valg-analyser og meningsmålinger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...