Workshop skal gavne grænseoverskridende bæredygtighed

Strategiworkshop. Pressefoto
Strategiworkshop. Pressefoto
8. marts 2024 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

I februar var der en strategiworkshop under ledelse af Berufsbildungsinstitut Arbeit und Technik ved Europa-Universität Flensburg som en del af Interreg-projektet GerDa. Formålet med projektet er at udvikle og styrke en bæredygtig tankegang på erhvervsskoler og i regionale virksomheder i grænseregionen.

Baseret på tidligere indsamlede data fra interviews med skoleledelserne blev der identificeret 12 handlingsområder for erhvervsuddannelse med henblik på bæredygtig udvikling i grænseregionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De handlingsområder blev arbejdsgrundlaget for workshoppen og de blev først diskuteret og derefter prioriteret for deres egen skoleaf arbejdsgrupper på op til syv personer. Det resulterede i syv præsentationer med individuelle resultater og fokuspunkter, hvoraf man også kan udlede forskelligheder i det tyske og danske skolesystem.

Mens erhvervsskolerne i Danmark selv er ansvarlige for bygningerne og de tilhørende investeringer og energibesparende aktiviteter, så ligger ansvaret for disse opgaver hos skolemyndighederne i Tyskland, såsom Flensborg by eller Slesvig-Flensborg kreds.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til sidst blev de første skridt mod en bæredygtig skoleudvikling defineret. Spørgsmål som, hvordan bæredygtige projekter kan gøres synlige på skolerne, eller hvordan en intern skoledefinition af bæredygtighed kunne se ud, var i centrum for diskussionen.

Under den aktive kaffepause blev den hyggelige arbejdsatmosfære, der er så typisk for GerDa-projektet, brugt til at udveksle ideer og inspiration på tværs af skoler og lande. Forplejning under arrangementet blev leveret af elever fra Hannah-Arendt Schule, hvilket understregede skolernes samarbejde og engagement.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eftermiddagen var en vigtig milepæl i de syv deltagende erhvervsskolers udviklingsproces for at fremme en bæredygtig tankegang i grænseregionen.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...