Yves Matter Lindén – Hotel Alsiks glade køkkenchef

16. oktober 2019 Erhverv

Sønderborgs franske kok fra Alsace, Yves Matter Lindén, er køkkenchef i Hotel Alsik og det er han – ganske enkelt – superglad for, fordi det er en meget anderldes arbejdsplads, hvor der er plads til ros og tid til at lytte.

“Vi har en rigtig god omgangstone og der bliver givet ros fra cheferne. De lytter også, når man kommer forslag til andre måder at gøre tingene på”, siger Yves Matter Lindén, der ser sin chef, Jesper Koch, som en rigtig dygtig kok og en god leder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selv er Yves Matter Lindén også en kok, som andre kokke har faglig respekt for. Han går utroligt højt op i sit håndværk og arbejder konstant på at udvikle på både menuer og sig selv.

Fra Frankrig til Sønderborg

Han har arbejdet sammen med en lang række danske og franske stjernekokke som f.eks. Thomas Rode, Per Hallundbæk, Jens Peter Kolbeck, Morten Frølich Rastad, Michel Michaud, Patrick Lieffroy og Daniel Letz. Han har også boltret sig på Michelin-restauranter i Frankrig.

“Som der er tradition for i det franske kokkefag, så brugte jeg den første årrække som uddannet kok med at rejse i Europa, hvor jeg arbejdede i ledende stillinger på en række forskellige hoteller og restauranter, primært på eftertragtede skisports- og feriedestinationer”, siger Yves Matter Lindén.

“I 1992 kom jeg til Danmark, hvor jeg var souschef på Fakkelgården frem til år 2000. Fra Fakkelgården gik turen tilbage til Frankrig, hvor jeg igen arbejdede i Michelin-restauranter”, siger Alsiks køkkenchef til SønderborgNYT.

I Frankrig fik Yves Matter Lindén også egen restaurant og den solgte han flere år senere – og til en rigtig god pris.

“Jeg ville tilbage til Danmark, hvor jeg rigtigt godt kan li’ at være – og et eller andet i mig sagde, at min kommende hustru var her i landet”, siger Yves Matter Lindén, der i 2012 blev souschef på Restaurant Bind, inden han efter en årrække igen kom på lønningslisten i Fakkelgården.

I 2017 blev Yves Matter Lindén gift med den kvinde, der – helt som han havde mærket indeni – ventede på ham i Danmark – og det er Trine Matter Lindén fra reklamebureauet Commocean i Sønderborg.

“Jeg er virkelig glad. Jeg har en sød og dejlig kone, et fantastisk job i nogle herlige rammer. Jeg har fantastiske kolleger, hvor vi respekterer hinanden på kryds og tværs af vores fag. Vi har rigtigt gode chefer og et godt arbejdsklima og flot udsigt”, siger Yves Matter Lindén. Han fremhæver, han især er glad for, at på Hotel Alsik taler medarbejderne sammen og god kommunikation er vejen til at give gæsterne gode oplevelser.

Han ser Hotel Alsik som den helt rigtige arbejdsplads, hvor han sammen med 40 tjenere og 40 kokken er med til at vise gæsterne, hvor pragtfuld og indbydende mad kan være.

“Her skal vi være dygtige og Jesper Koch og jeg skal hele tiden udvikle på maden. Og der bliver ikke gået på kompromis med noget. Vi har alle de allerbedste lokale råvarer og vi får andre specialiteter fra leverandører længere væk i landet eller udlandet”, siger han.

Yves Matter Lindén fortæller også, han synes, det vidner om stor faglig stolthed, når Jesper Koch og Peter Rødsgaard ikke ville åbne Syttende på Hotel Alsik, inden de var sikre på, at inventar, service, tjenere og kokke ville føre til, at gæsterne får en oplevelse helt i særklasse.

Du kan læse mere om ‘Syttende’ HER på LINKET

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk