10-16 årige kan melde hold til teknikkonkurrencen First League

26. august 2015 Uddannelse

Nu er det alletiders idé, hvis unge mennesker, der synes, teknik er sjovt, går sammen i grupper. Så kan de tilmelde sig teknologikonkurrencen First League.images (1)

“Der er stadig ledige pladser, så for eksempel forældre kan tilmelde et hold, hvis deres barn og nogle venner sidder og roder med teknik til hverdag. Skoler kan tilmelde en halv klasse. Ja, de der kan samle et hold, kan melde det til. Altså så længe, der er pladser”, siger Bjarne Kjær Christensen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er stadig ledige pladser til finalen i Guderuphallen og der er deadline for tilmelding den 10. september. Find mange flere oplysninger på www.hjernekraft.org eller kontakt projektleder Bjarne Kjær Christensen på tlf. 8872 5473 eller mail bkch@sonderborg.dk

Stor finale i Guderuphallen

Lørdag den 7. november er der finalestævne i teknologikonkurrencen First League. Finalestævnet finder sted i Guderuphallen og forud er gået otte spændende uger for de deltagende hold.images

Artiklen fortsætter under annoncen

Holdene skal præstere en teoretisk opgave og løse en række opgaver med deres lego-robot. Derudover bliver holdene målt på samarbejde og markedsføring, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Årets tema hedder ”Trash Trek” og det bliver deltagernes opgave at finde løsninger på fremtidens affaldsproblemer.

Konkurrencen er for børn og unge mellem 10 og 16 år.

Der kan være op til 12 deltagere pr. hold.

Vinderen af den lokale konkurrence kvalificerer sig til den skandinaviske finale i Norge, og herfra kan man være heldig og dygtig nok til at kvalificere sig til Europa- eller Verdensmesterskaberne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hold fra Sønderborg har tidligere vundet to europamesterskaber og har fået en 3. plads ved verdensmesterskaberne.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk