10 af regionens åremålsansættelser kan være ugyldige

30. maj 2016 REGIONALT

10 af Region Syddanmarks 12 åremålskontrakter til ledende medarbejdere kan potentielt være ugyldige.

Regionen havde sat sin lid til, at Regionernes Lønnings- og Takstnævn ville godkende de 10 kontrakter på trods af, at regionen havde brudt reglerne i forbindelse med ansættelserne.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Men ifølge Moderniseringsstyrelsen må nævnet ikke behandle sagerne.

Regionsdirektør Jane Kraglund er overrasket.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har haft en fælles opfattelse med nævnet om, at de godt ville kunne håndtere sagen. Derfor er jeg en smule overrasket. Men nu afventer vi den formelle tilbagemelding”, siger Jane Kraglund ifølge Fyens Stiftstidende..

Selvom regionen fandt det nødvendigt at få ansættelserne godkendt, regner hun ikke med, at den manglende godkendelse vil betyde, at kontrakterne, der hovedsageligt er givet til ledende overlæger, er ugyldige.

“Kontrakterne er indgået i god tro, så jeg har meget svært ved at forestille mig, at de ikke er gyldige”, siger hun.

Undersøg brud på åremålsregler

Tilbagemeldingen fra Moderniseringsstyrelsen er i første omgang sendt til Folketingets finansudvalg, fordi SF’s finansordfører Jonas Dahl har spurgt ind til sagen efter den første omtale af de mange brud på reglerne.region1

Jonas Dahl, der til august skifter til en stilling som hospitalsdirektør i Randers, mener, at sagen fra Region Syddanmark bør føre til en undersøgelse af, om åremålsreglerne også bliver brudt i andre dele af den offentlige sektor.

I Region Syddanmark vil Jonas Dahls partifælle, Ida Damborg, nu bede om en redegørelse på det førstkommende møde i Forretningsudvalget.

“For mig at se er der to muligheder. Enten ryger den tilbage til regionen med en besked om, at kontrakterne skal laves om, fordi de har været ulovlige. Eller også sender Regionernes Lønnings- og Takstnævn sagen videre til en anden myndighed, som kan kigge på sagerne. Men under alle omstændigheder efterlader det et indtryk af, at man ikke har taget reglerne så nøje, når man har indgået de her kontrakter”, siger Ida Damborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk