100 unge debatterer grænseregionens fremtid

28. maj 2014 Uncategorized

100 unge fra Danmark og Tyskland tager på højskole for at drøfte fortid og ikke mindst fremtid for grænseregionen. Ungdomsmødet jUNG zuSAMMEN 2014 er en del af den omfattende markering af 150-året for Slaget ved Dybbøl.1864 b

Hvad skal der til for, at de unge enten får lyst til at blive i grænseregionen eller til at vende tilbage efter afsluttet uddannelse?

Artiklen fortsætter under annoncen

Svaret på det spørgsmål er ret afgørende for områdets udvikling, og i løbet af 14 dage sidst i juli tager i alt 100 unge, 50 danske og 50 tyske, på højskole for at diskutere sig frem til nogle bud på fremtiden for den dansk-tyske region.

Omkring 90 unge har allerede meldt sig til højskoleopholdet jUNG zuSAMMEN 2014, der foregår på begge sider af grænsen, nemlig på Højskolen Østersøen i Aabenraa og på Nordsee Akademie i Leck. Der er lige mange unge fra Danmark og Tyskland, og de fordeler sig på de to højskoler, hvor de får en effektiv smagsprøve på højskolelivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deltagerne skal tilbage til tiden omkring 1864 ved foredrag og ekskursioner til Dybbøl Banke og særudstillingen om ”Mennesker i krig” på Sønderborg Slot. Således polstret med de historiske betingelser tager de fat på grænseregionens fremtid. Det sker bl.a. ved at de på ture ved selvsyn får indblik i regionens potentialer og udfordringer og ved at mødes i workshops med emnerne grænseland, kultur, natur, kommunikation og arbejdsmarked, erhverv og uddannelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...