100 unge debatterer grænseregionens fremtid

28. maj 2014 Uncategorized

100 unge fra Danmark og Tyskland tager på højskole for at drøfte fortid og ikke mindst fremtid for grænseregionen. Ungdomsmødet jUNG zuSAMMEN 2014 er en del af den omfattende markering af 150-året for Slaget ved Dybbøl.1864 b

Hvad skal der til for, at de unge enten får lyst til at blive i grænseregionen eller til at vende tilbage efter afsluttet uddannelse?

Artiklen fortsætter under annoncen

Svaret på det spørgsmål er ret afgørende for områdets udvikling, og i løbet af 14 dage sidst i juli tager i alt 100 unge, 50 danske og 50 tyske, på højskole for at diskutere sig frem til nogle bud på fremtiden for den dansk-tyske region.

Omkring 90 unge har allerede meldt sig til højskoleopholdet jUNG zuSAMMEN 2014, der foregår på begge sider af grænsen, nemlig på Højskolen Østersøen i Aabenraa og på Nordsee Akademie i Leck. Der er lige mange unge fra Danmark og Tyskland, og de fordeler sig på de to højskoler, hvor de får en effektiv smagsprøve på højskolelivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deltagerne skal tilbage til tiden omkring 1864 ved foredrag og ekskursioner til Dybbøl Banke og særudstillingen om ”Mennesker i krig” på Sønderborg Slot. Således polstret med de historiske betingelser tager de fat på grænseregionens fremtid. Det sker bl.a. ved at de på ture ved selvsyn får indblik i regionens potentialer og udfordringer og ved at mødes i workshops med emnerne grænseland, kultur, natur, kommunikation og arbejdsmarked, erhverv og uddannelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Tyskland strammer indrejsereglerne for danskere

25. juli 2021 COVID-19

Stigningen i antallet af Corona-smittede danskere får de tyske myndigheder til igen at kategorisere Danmark som et såkaldt risikoområde. Ændringen træder i kraft i dag, søndag, og har betydning for både danske og tyske turister. Danskere, der rejser ind i Tyskland, skal kunne fremvise enten en negativ coronatest, et bevis på, at man er fuldt […]

Læs mere...