1000 mennesker samlet til Statsskolens dimission

25. juni 2022 Uddannelse Skrevet af: Redaktion

Solen var med de næsten 300 studenter og deres familier, da der fredag var dimission for Sønderborg Statsskoles elever. Næsten 1000 mennesker var samlet i Frihedshallen på Idrætshøjskolen, hvor Statsskolen for sidste gang fejrede dimission. Næste år skal dimissionen fejres på egen grund i den nye idrætshal, som er under opførsel på Ringriderpladsen, skriver Statsskolen i en pressemeddelelse.

Efter det festlige indtog, hvor studenterne parvis gik op igennem Frihedshallen til musik og klapsalver, blev der lagt ud med fællessangen, De smukke unge mennesker af Kim Larsen. Denne fik, som altid, én enkelt eller to til at knibe en tåre ved synet af de mange glade studenter, som sad forventningsfulde på scenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rektor Ole Kamp Hansen lagde i sin tale til dimittenderne vægt på alt det eleverne får med fra Statsskolen, og de to eller tre år på henholdsvis HF eller STX. Både det faglige indhold i fagene; ligningerne, verberne og de danske stile. Men også alt det inde imellem fagene, og ved siden af fagene. Det som tilsammen skaber et fundament hos den enkelte til at kunne forstå den verden vi lever i, og giver kompetencerne til at kunne handle i den. Dette er særlig vigtigt i en verden hvor tunge skyer igen samler sig over Europa, og hvor det er blevet tydeligt, at man ikke kan tage demokrati og frihed for givet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I en verden hvor totalitære kræfter igen rører på sig, og krigen er kommet tæt på, er viden og almen dannelse det bedste forsvar”, sagde Ole Kamp Hansen.

Samme tema, at vi er i en brydningstid, og at det er de unge som må lede vejen, gik igen i den efterfølgende fællessang Det, som lysner over vangen, som var henvendt til de unge studenter.

Anna Elvira Schumann Dinesen havde efter sangen æren af at holde årets studentertale. I talen kom hun blandt andet ind på den betydning Corona-epidemien har haft for netop denne årgang. I medierne er denne årgang blevet kaldet ‘Årgang lockdown’, hvad taleren mente var for negativt ladet. Ja, studenterne på denne årgang er gået glip af meget, men de har også lært meget, som ingen andre før dem har lært, og de er blevet modstandsdygtige og omstillingsparate, sagde Anna Elvira Schumann Dinesen. I talen udtrykte hun dog også glæde over alt det, som eleverne heldigvis nåede at få med trods Corona, for eksempel studieture, Manager, fester og meget andet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter dette var det tid til overrækning af eksamensbeviserne, hvor de stolte forældre og familiemedlemmer kunne se de unge modtage det endelige bevis på to eller tre års hårdt slid.

To af Statsskolens egne dygtige musikelever, Alberte Thejl Belschner Jørgensen og Freya Winski, underholdte i løbet af eftermiddagen med tre fine musiknumre. De to pigers, som nu går i 2g, spillede og sang RILEYs Colorblind, Miley Cyrus The Climb  og Sneakers Efter Festen, til stor begejstring fra den fuldt pakkede sal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anna Elvira Schumann Dinesen, som holdt elevtalen, måtte på scenen igen, da hun fik overrakt et af eftermiddagens to legater, Huelegatet fra C.L. Seifert A/S. Legatet er på 5.000 kr. og Legatet uddeles til en dygtig og engageret elev, som også er en god kammerat.

Det andet legat, Sydbanks rejselegat på 10.000 kr., gik til Hamza Bassam Mousleh. Legatet tildeles en dygtig elev, der har udvist interesse og entusiasme i undervisningen.

Efter dette fulgte det øjeblik, som mange havde ventet på: Det obligatoriske huekast, hvor 300 hvide huer røgg til vejrs i Frihedshallen!

Artiklen fortsætter under annoncen

Eftermiddagen blev afsluttet med en sidste fællessang Danmark nu blunder den lyse nat, hvorefter turen gik mod Statsskolen, hvor de traditionelle studenterfotos foran skolens hovedbygning blev taget, mens forældre, venner og familie fik lidt køligt at drikke.

Efter en herlig dag for alle studenter og forældre, var det tid til at tage endelig afsked med dimittenderne fra årgang 2022. Heldigvis har rigtig mange unge valgt Statsskolen til i næste skoleår, hvor antallet af nye elever er steget mærkbart, så der også fremover kan uddannes masser af dygtige studenter på Statsskolen.

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Markedsdage trækker folk til

14. juni 2024 Erhverv

Både i dag, fredag, og i morgen, lørdag, er der Markedsdage i SønderborgNYT, hvor der fredag eftermiddag var orkestre fra Musikskolen på scenen i Apotekerhaven. “Vi har sørget for et lille tog, så børn kan blive kørt en tur rundt i gaderne og der er highjumping ved Citykrydset. Og så er der forresten også musik […]

Læs mere...