14,9 millioner fra A. P. Møller til Dybbøl Efterskole

19. juni 2020 Uddannelse

Med 14,9 millioner kroner i støtte fra ‘Den A.P. Møllerske Støttefond’ kan Dybbøl Efterskole nu gå i gang med et projekt med ny samlingsbygning med køkken og spisesal, som har været på tegnebrættet i lang tid. Overskriften for projektet er ”Fællesskab, trivsel og maddannelse i nye rammer”. Drømmen er at skabe et nyt, centralt samlingspunkt, hvor måltidsfællesskabet for skolens elever understøttes og hvor der er en gennemtænkt, pædagogisk refleksion bag alt fra lys og luft til lyd, form og farve.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den drøm kan nu gå i opfyldelse med Støttefondens hjælp. Den resterende de af de 25,5 millioner kroner, som det store projekt kommer til at koste, har Dybbøl Efterskole selv skaffet.

”Vi er stolte over og taknemmelige for, at Støttefonden ser potentialet i vores social- og specialpædagogiske projekt og har valgt at støtte os. Det har været en lang og spændende proces hidtil. Nu smøger vi ærmerne op og skal straks i gang med det store projekt, som vi forventer står færdigt i starten af 2022”, siger forstander Jakob Carl Christensen i en pressemeddelelse.

Ny ramme for måltidsfælleskaber

Projektets mål er først og fremmest, at vi med de nye rammer ser større trivsel blandt eleverne, stærkere integration i fællesskabet og at vi øger elevernes maddannelse og viden om krop og sundhed. Der er tale om et ambitiøst projekt, hvor det er en bærende del af konceptet, at der kan måles en forskel for eleverne i tråd med Støttefondens fokusområde ”Socialt byggeri med målbar effekt”.

Dybbøl Efterskole tilbyder et samlet særligt specialundervisningstilbud til unge med særlige læringsforudsætninger. Efterskolen har plads til 85 elever i alderen 14-18 år.

”Med det nye byggeri vil vi skabe et nyt samlingspunkt lige midt i efterskolens hjerte. En slags epicenter hvor elever og lærere samles naturligt om gode måltidsfællesskaber og om at indgå i sociale sammenhænge, selvom det er rigtig udfordrende for mange af vores elever. Vores ambition er at skabe et byggeri, hvor vores viden om specialpædagogik og trivsel smelter sammen med arkitekturen – og tilsammen giver os nye muligheder for at sende unge med særlige læringsforudsætninger bedre rustet ud i livet”, siger bestyrelsesformand Erik Breum.

Øverst: Efterskolen set fra luften. Foto: Dybbøl Efterskole

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk