15 børn er på OrdblindeCamp i Sønderborg

6. juli 2022 Uddannelse

Timeglassets OrdblindeCamp er netop skudt i gang og eleverne har hermed taget hul på en spændende og anderledes uge med fokus på læselyst, læringsstrategier og ikke mindst fællesskab og samvær.

Der er 15 elever fra henholdsvis Kollund, Gråsten og Sønderborg tilmeldt Timeglassets OrdblindeCamp, som strækker sig over fire dage med et veltilrettelagt program. Her præsenteres eleverne for nye metoder til at booste egne færdigheder indenfor både dansk og matematik i et trygt og sjovt læringsfællesskab, der samtidig åbner op for nye venskaber på tværs.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det skal være sjovt at være med, og derfor har vi også lavet et program, hvor børnene lærer hinanden at kende og måske endda danner nye venskaber med andre, der har samme læseudfordringer som dem selv”, siger Timeglassets grundlægger, Susan Rosenberg.

Timeglasset blev grundlagt i 2018 og består i dag af fem ansatte, der tilsammen udgør et solidt læringsteam med forskellige kvalifikationer og særlig viden indenfor ordblindhed. Dette års OrdblindeCamp er den første af sin slags, og det endelige program udgør summen af medarbejdernes mange års erfaring og teoretiske ballast.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er derfor ikke overladt noget til tilfældighederne og årets OrdblindeCamp bygger på Timeglassets solide erfaring med, hvad der for alvor rykker for eleverne.

Jannie Schønwandt er underviser og læringskonsulent og én af de bærende kræfter i Timeglasset, og hun er ikke i tvivl om, hvad denne OrdblindeCamp kommer til at betyde for eleverne.

“Dét, de får med herfra, er et lærings – og selvtillidsboost, for de bliver præsenteret for veldokumenterede og velafprøvede metoder, der rammer ind i den nærmeste udviklingszone. De får en håndfuld nyttige værktøjer med herfra, som de kan bruge fremadrettet. Vi præsenterer eleverne for visuelle strategier, så de kan få udvidet deres ordbank. Jo flere ord de hører og ser igennem gentagelser og billeder, des større bliver deres ordbank”, fortæller hun til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af de elever, der deltager i årets OrdblindeCamp er Lykke, som går i sjette klasse på Hjordkær Skole i Aabenraa Kommune. Lykke blev tilmeldt Campen, efter hendes mor havde set et opslag på Timeglassets Facebook-side. Lykke fortæller, at hun har glædet sig i flere dage til at komme afsted, selvom hun også var lidt nervøs for at starte op i morges.

“Vi startede dagen med at lege forskellige lege, hvor vi lærte hinanden at kende, og nu er jeg bare så glad for at være med. Jeg har mødt andre, der også har svært ved at læse, og vi er allerede blevet gode venner”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lykke fortæller også, at hun allerede har lært nye ting, og at det er sjovt at være på Ordblindecamp.

“Når jeg skal på sommerferie med min familie, vil jeg have alle de bøger og hæfter med, som vi har fået i dag, for jeg synes ,det er spændende og hyggeligt at arbejde med”, siger hun./ds

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...