15 nye kontorelever er begyndt på deres praktik

2. september 2016 Uddannelse

Der var spænding og forventning i luften, da Sønderborg Kommune torsdag bød velkommen til 15 nye kontorelever, der får speciale i offentlig administration. Med et forestående generationsskifte i kommunen, og nye offentlige arbejdspladser i Naturerhvervsstyrelsen, så er der gode udsigter til job efter endt uddannelse.

Sønderborg Kommune tager hvert år imod nye elever, men i en lang periode har det bare været tre styks af gangen. Det antal er nu femdoblet, når hele 15 nye elever mødte frem til første dag på job.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er utrolig glad for, at Sønderborg Kommune er fremme i skoene og kan byde ind med så mange nye elevpladser. Vi vil i de kommende år komme til at stå overfor et generationsskifte, hvor vi får brug for veluddannede administrative medarbejdere. NaturErhvervsstyrelsen i Augustenborg vil også løbende få brug for nye medarbejdere, så det giver rigtig god mening, at vi skruer op for elevtallet netop nu, siger kommunaldirektør Tim Hansen og henviser samtidig til regeringens beslutning om at tilvejebringe 10.000 nye praktikpladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det vil vi naturligvis gerne bidrage til”, siger han i en pressemeddelelse.

De 15 nye elever er fordelt på 14 kvinder og én mand i alderen 17-42 år.

Kommunen har gjort et stort forarbejde for at blive klar til at tage imod de mange nye ansigter. Blandt andet har flere medarbejdere været på vejlederuddannelse, så de er godt rustet til at hjælpe eleverne igennem deres uddannelsesforløb.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk