1864: Faldne i slaget ved Dybbøl mindes med kranse og buketter

18. april 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Premierløjtnant Jens Peter Rasmussen styrede tirsdag formiddag både deltagere og tilskuere sikkert gennem kransenedlæggelsen ved krigergravene på Dybbøl Skanse og først af alt gav han ordet til chefen for hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, der sagde:

“Som chef for Hjemmeværnet giver det god mening for mig at stå her i dag og mindes sammen med jer. Mindes modet, offerviljen og kæørligheden på begge sider dengang. Mindes – og glædes. Glædes over, at ufred og krig, død og lemlæstelse, sorg og tab dengang er belevet vendt til fred og venskab, håb og velstand og er blevet til et fællesskab på tværs af grænse og skel”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det skal være mit håb, at vores udvikling siden 18. april 1864, det dansk-tyske fællesskab og venskabet her i grænselandet, kan tjene som et eksempel for andre på, hvordan man vender fjenskab og ufred til fred, forsoning og en fælles fremtid”, sagde generalmajoren.

Slesvigsk Musikkorps spillede og hele 35 faner blev vist frem på Dybbøl Skanse, hvor der, udover lokale, også var skoleklasser fra både Haderslev og Odense for at kigge med.

29. marts 2024 Erhverv, Sønderborg

1019 husstande er uden strøm

29. marts 2024 Erhverv

Ifølge Elnetselskabet N1 mistede 1019 husstande i Sønderborg – blandt andet i Jørgensgaard – strømmen ved midnat. N1 arbejder på at lokalisere fejlen og venter at der er strøm igen natten til fredag omkring klokken 02.

Læs mere...