189 studerende optaget på EASV i Alsion

28. juli 2017 Uddannelse

Ventetiden er forbi.

189 studerende er torsdag morgen vågnet op til den glædelige nyhed, at de er blevet optaget på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg og skal starte deres videregående uddannelse til september.

Ligesom sidste år falder valget på de uddannelser, hvor der er gode muligheder for job, skriver EASV i en pressemeddelelse.

Årets absolutte topscorer på Erhvervsakademi SydVest er uddannelsen til finansøkonom, og 33 ansøgere er blevet optaget på uddannelsen i Sønderborg, der udbyder uddannelsen for tredje gang. Én af de ansøgere, der er blevet optaget på uddannelsen er 21-årige Lasse Haberlandt, der bor i Sønderborg. Lasse håber, at han efter endt uddannelse kan få job hos Skat eller kommer til at arbejde med financial management.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Uddannelse lig med fremtid

Lasse har taget en HHX og han har ikke været i tvivl om at han gerne ville fortsætte i den retning, så da en kammerat anbefalede ham finansøkonomuddannelsen i Sønderborg søgte han ind.

“Jeg synes uddannelsen er attraktiv, fordi uddannelsen kun varer to år og samtidig er der gode jobmuligheder og god løn. Derudover giver uddannelsen mig mulighed for at læse videre, og det kan jeg godt lide”.

For nyuddannede finansøkonomer er den gennemsnitlige arbejdsløshed på kun 8 %.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uddannelser tæt på

På Erhvervsakademi SydVest kommer mange af de studerende fra regionen, og det er rektor Henrik Larsen glad for:

“Vi er sat i verden for at uddanne til det regionale erhvervsliv. Vi ved, at stort set alle af vores dimittender også finder jobs i regionen. Hvis de unge mennesker først flytter fra området er de sværere at tiltrække når de er færdiguddannede”, siger Henrik Larsen.

For Lasse var det også vigtigt, at han kunne søge uddannelse tæt på sit hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg bor i Sønderborg og jeg kommer oprindeligt fra Sønderjylland, så det er dejligt at jeg kan have min familie og venner tæt på, mens jeg studerer”, siger Lasse.

Serviceøkonom kommer godt fra start

Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg har for allerførste gang udbudt uddannelsen til Serviceøkonom. Her bliver 23 studerende optaget og det er en tilfreds rektor, der glæder sig til at tage imod de studerende på den nye uddannelse.

“Vi er meget tilfredse med at kunne optage 23 studerende på en helt ny uddannelse. Det varer ofte et par år, før en uddannelse for alvor har bidt sig fast, så de uddannelsessøgende ved, at det er en mulighed”, siger Henrik Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervsakademi SydVest har i år haft 5 % flere ansøgere i forhold til sidste år. Desværre sætter en række begrænsninger fra Uddannelses- og forskningsministeriet en stopper for flere unges uddannelsesønske og akademiet er i år nødt til at afvise flere ansøgere.

“Vi er generelt set tilfredse med optaget, taget i betragtning at vi må optage 75 færre studerende i forhold til sidste år. Det ærgrer os derfor, at vi ikke kan optage flere, når vi har fremgang i antallet af ansøgere”, siger rektor Henrik Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ledige pladser

Skulle der være nogen derude, der ikke har fået søgt i tide eller ikke er kommet ind på den søgte uddannelse er der stadig mulighed for at starte uddannelse til september. Selvom en uddannelse umiddelbart er fuldt booket kan der være ansøgere, der ikke ønsker pladsen alligevel, og det er derfor altid en god idé at ringe til Erhvervsakademi SydVest.

Fakta

  • Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg optager i år 189 studerende i Sønderborg mod 187 sidste år
  • I både Esbjerg og Sønderborg optager akademiet 691 studerende i alt mod 731 sidste år
  • Erhvervsakademi SydVest udbyder følgende uddannelser: Byggekoordinator, Datamatiker, Designteknolog, Finansøkonom, Markedsføringsøkonom, Multimediedesigner, Produktionsteknolog, Serviceøkonom, Design & Business.
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Du glemmer kulden når du hører varme brasilianske rytmer

8. februar 2023 Kultur

Der er koldt derude, men frygt ikke for Sønderborg Jazzclub inviterer til jazz med varme brasilianske rytmer spillet af Alexander Kraglund Quarteto. Alexander Kraglund anses for at være en af de bedste violinister indenfor brasiliansk musiktradition, og han har i de seneste år også udmærket sig både som mundharpespiller og sanger. Med en ufornægtelig autencitet […]

Læs mere...