EASV er med til at fastholde unge i lokalområdet

EASV. Pressefoto
EASV. Pressefoto
10. september 2020 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Erhvervsakademi Sydvest,EASV, er i en klasse for sig, når det gælder om at fastholde lokale unge i Syddanmark for at tage en videregående uddannelse. Hele 53 procent af akademiets studerende kommer fra Esbjerg og Sønderborg, hvor EASV har campusser, eller fra en af nabokommunerne. Og ikke nok med det. En stor del af de unge bliver boende i området for at arbejde, når de er færdige med deres uddannelse.

Mange tilflyttere bliver boende

Dansk Evalueringsinstitut har undersøgt, hvor de studerende på landets erhvervsakademier kommer fra, og hvor de tager hen for at finde job, når de har afsluttet deres uddannelse. Undersøgelsen, der endnu ikke er offentliggjort, viser, at EASV ikke alene er suverænt bedst til at få lokale unge ind på en videregående uddannelse. Akademiet tiltrækker også mange tilflyttere, og en stor del af dem, hele 57 procent, bliver boende i området for at arbejde, når de er færdige på EASV.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelsens resultater understreger EASV’s store betydning for de syddanske virksomheder og for regionen som helhed, og det glæder i den grad bestyrelsesformand, Johanne Gregersen.

”Vores fornemste opgave er at forsyne virksomheder i vores del af Danmark med viden og kvalificeret arbejdskraft. Og selvom vi konstant stræber efter at blive endnu bedre, så viser undersøgelsen, at vi allerede gør det rigtig, rigtig godt. Det betyder, at EASV i høj grad bidrager til den vækst og udvikling af det lokale erhvervsliv, som vi netop er sat i verden for at servicere”, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stor betydning for syddanske virksomheder

Det er sammenslutningen af danske erhvervsakademier, DKEA, der har bedt Dansk Evalueringsinstitut om at undersøge de geografiske bevægelser for studerende på landets erhvervsakademier.

I de seneste år har der været politisk fokus på landområderne og på at udligne de regionale forskelle i Danmark. Udflytningen af statslige arbejdspladser har været et af de tydeligste politiske tiltag på området. Men senest har der også været politisk interesse for, om de regionale forskelle kan udlignes ved at øge antallet af studiepladser uden for de største byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Undersøgelsen dokumenterer, at det både giver mening og værdi for den regionale balance at styrke uddannelserne uden for de store byer. Hvis vi skal sikre vækst, udvikling og kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne i Syddanmark, er der brug for stærke og erhvervsorienterede uddannelsestilbud. Vi skal både kunne fastholde de unge, der gerne vil blive her, og tiltrække dem, der gerne vil flytte hertil, og så skal vi uddanne dem med de kompetencer, virksomhederne til enhver tid har brug for”, siger Johanne Gregersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

EASV har 2500 studerende fordelt på 17 akademiuddannelser og 16 efteruddannelser. Akademiet har de seneste otte år i træk ligget nr. 1 blandt landets erhvervsakademier, når de studerende vurderer tilfredsheden med deres uddannelse.

19. marts 2024 Augustenborg, Frivillige

Øvelse: Bilbrand blev til industribrand

19. marts 2024 Augustenborg

Mandag aften var der øvelse på programmet for de frivillige brandmænd i Augustenborg-Bro Brandværn, som blev kaldt ud til: Bilbrand i det fri. Brandmændene sprang i brandbilerne og kørte til Industrivej i Augustenborg og på vejen ser de en anden frivillig brandmand, Klaus Iskov, som stod og vinkede. Ham kørte de hen til, men det […]

Læs mere...