195 elever fra grundskolerne vil tage en erhvervsuddannelse

3. juni 2022 Uddannelse

Når sommerferien er slut, så er der 195 skolelever, der skal starte på en håndværker, mens 568 satser på gymnasiet. 98 elever skal noget andet, som kan være et år på efterskole, et år på Kunstskolen eller noget andet.

431 elever, der netop har rundet 9. klasse af, har bestemt sig for også at tage 10. klasse.

Det viser en opgørelse, som Børne- og Uddannelsesudvalget blev orienteret om på udvalgsmødet torsdag.

“Jeg glæder mig over, at der er en lille stigning i antallet af elever, som vil tage en håndværkeruddannelse, er steget. Der er stor mangel på håndværkere, så det er vigtigt, at vi fortæller unge mennesker, at man kan få et rigtigt godt liv som håndværker – og også at der er job fra den dag, hvor man er udlært”, siger udvalgets næstformand, Jesper Larsen fra Socialdemokratiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er gået fra, at 20 procent til at 22 procent af en årgang søger ind på en håndværkeruddannelse. Det er en lille stigning, men stor nok til, at vi er den kommune, hvor den største procentdel af en årgang vil den vej”, siger Jesper Larsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...