200 elever luftede deres virksomhedsideer

27. februar 2018 Uddannelse

Tirsdag var der samlet hele 200 gymnasieelever fra hele Sønderjylland på Det Blå Gymnasium i Sønderborg, hvor de gruppevis lagde deres virksomhedsideer frem for et dommerpanel, som skulle sende de tolv bedste ideer videre til regionsmesterskabet.

Eleverne med TravelLite-ideen blev dagens vindere.

Vinderne derfra skal til DM.

For at få sparket noget energi ind i eleverne fra morgenstuden, så havde Det Blå Gymnasium allieret sig med Ron Bader fra Sønderborg Iværksætter Service, der holdt en peptalk, som uden tvivl sikrede, at alle var både vågne og opmærksomme.

Inden dagens vindere blev kåret, holdt iværksætter Andreas Fabricius et længere foredrag om livet som iværksætter.

“Nogle har det med iværksætteri i sig og andre har det ikke. Og det er fint, at det ikke er alle, der er iværksættere, for virksomheder skal jo også have nogle, de kan ansætte”, sagde Andreas Fabricius til SønderborgNYT efter sit foredrag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Masser af energi

“Jeg har været til flere iværksætterdage på Det Blå Gymnasium og jeg synes, arrangementet og virksomhedsideerne bliver bedre og bedre. Jeg synes også, de unge, der er dukket op i dag, har masser af energi”, siger Ron Bader til SønderborgNYT.

Og skulle det lykkes for en af iværksættergrupperne fra Sønderborg at komme videre til DM, så kan de vente at høre fra Ron Bader.

Marck Thorning og Ron Bader synes, der er god energi i de 200 gymnasieelever

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så skal de altså lige en tur ud forbi Sønderborg Iværksætter Service, hvor vi kan gøre dem knivskarpe i deres fremlægning til DM”, siger Ron Bader.

Opfylder et behov

Når en større gruppe, som sagtens kan være en gymnasieklasse, skal på rejse, så skal der gøres et stort arbejde for at finde ud af, hvilke seværdigheder og andre ting, der skal ses på det sted, som er rejsens mål.

Virksomhedsideen TravelLite klarer den udfordring for de rejsende og opfylder et reelt behov på rejseområdet”, siger Marck Thorning fra FIQTIV i Sønderborg.

Han har selv løbet sin virksomhed i gang og gennem den hjælper han højtuddannede i job.

“Så det er jo fint for mig lige at møde det næste hold unge mennesker, der skal ud på arbejdsmarkedet”, siger han.

Netop TravelLite blev dagens vinder og skal sammen med 11 andre holdvidere til regionsmesterskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...