2022 blev rekordår for Universe – 143.950 besøgte parken

Pressefoto
Pressefoto
30. maj 2023 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Fonden Universe Science Park, der driver Sønderjyllands største oplevelsespark, ’Universe’, offentliggør nu deres årsrapport for 2022 og meddeler, at de i 2022 har opnået et rekordstort besøgstal på 143.950 gæster i årets åbningssæson. Den hidtil bedst besøgte sæson var i 2019 med 142.240 gæster.

”Det har været en prioritet for os at finde tilbage til aktivitetsniveauet før Corona-pandemien, og i det lys er vi meget tilfredse med at besøgstallet sætter en ny sæsonrekord”, siger adm. direktør, Torben Kylling Petersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Universe Science Park er en non-profit fond med et almenvelgørende formål om at begejstre børn og unge for naturvidenskab og teknologi. ”Det er netop når vi når ud til mange børn, unge og familier med budskabet om at science er sjovt og spændende, at vi opfylder vores formål”, siger Torben Kylling Petersen.

Oplevelsesparkens tilbud af læringsforløb og formidling gør Universe til en væsentlig aktør til fremme af interessen for fagområderne science, technology, engineering, and mathematics og motiverer dermed fremtidige generationer til at forfølge karrierer inden for disse områder. Vores rekordhøje besøgstal bidrager direkte til at udbrede nysgerrigheden og interessen for naturvidenskab og teknologi i en tidlig alder. Vi mener, at det er helt afgørende for vores samfundsudvikling og Danmarks fremtidige innovationsevne”, siger direktøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I Universe ser vi ind i en stor og spændende rejse i de kommende år. Når Nordborg Resort åbner, forventer vi – i 2025 – at vores besøgstal i parken skal stige til over 200.000 gæster”, siger Torben Kylling Petersen.

At antallet af besøgende er en vigtig parameter for Universe, er tydeligt.  I årsrapporten for 2022 opgør Fonden Universe Science Park sin økonomiske betydning for det omkringliggende samfund, og heraf fremgår bl.a. at oplevelsesparken har tiltrukket 99.000 overnatninger til lokalområdet og dermed også skabt en stor turismeaktivitet i lokalområdet, der svarer til ca. 30 fuldtidsjobs i det omkringliggende samfund.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har i årsrapporten for 2022 for første gang også offentliggjort og beskrevet vores ESG-nøgletal, som viser hvordan vi arbejder aktivt med at reducere vores klimaaftryk og maksimere vores sociale og almenvelgørende effekter”, siger Torben Kylling Petersen.

”Vi har for første gang rapporteret vores samlede CO2-aftryk og beregnet det til 40 kg. per besøgende.  Det vil vi rapportere på hvert år, og herfra bliver vores ambition og fokus at reducere dette”.

Som et synligt bevis for Universe’ bæredygtighedsarbejde har parken i foråret 2023 opnået Green Attraction-certificering og fortsætter med at identificere og opfylde flere bæredygtighedskriterier. Universe stræber efter at blive CO2-neutrale for scope 1 og 2, og undersøger kontinuerligt energi- og ressourcebesparende løsninger.

19. marts 2024 Augustenborg, Frivillige

Øvelse: Bilbrand blev til industribrand

19. marts 2024 Augustenborg

Mandag aften var der øvelse på programmet for de frivillige brandmænd i Augustenborg-Bro Brandværn, som blev kaldt ud til: Bilbrand i det fri. Brandmændene sprang i brandbilerne og kørte til Industrivej i Augustenborg og på vejen ser de en anden frivillig brandmand, Klaus Iskov, som stod og vinkede. Ham kørte de hen til, men det […]

Læs mere...