Linux-program sætter liv i din brugte pc

8. juli 2021 Sundeved
Pressefoto: Nova Data
Pressefoto: Nova Data

Nu kan man igen gratis få liv i en gammel pc med installering af en Linux-distribuering i Ullerup. Foreningen med navnet ‘AlsLUG – Alssund Linux User Group’ holder til i Foreningshuset på Bakkensbro i Ullerup. AlsLUG er et forum for udbredelsen af styresystemer med fællesbetegnelsen Linux. Ubuntu , Ubuntu Mate og Lubuntu er de oftest brugte i AlsLUG.. Vi holder en installfes lørdag den 10. juli mellem 13 og 16.30, skriver foreningen.

Foreningen råder over et Linux-værksted på skolen. AlsLUG kan kun hjælpe med Linux-relaterede opgaver. Man kan få sin Windows skiftet ud med for eksempel Ubuntu. Man får hjælp, så længe det er planen at medbragte pc’er bruger Linux, når man forlader værkstedet og det er selvfølgelig muligt at se en Linux-udgave i funktion inden installeringen begynder på ens egen bærbare/stationære computer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kontingentet koster selvfølgelig ‘gratis’.

Man er også velkommen til at give møde, hvis man savner information om Linux. Nye interesserede, der kan hjælpe med gæsters Linux installationer, må især gerne møde i Ullerup.

95 procent af alle Linux programmer/styresystemer er gratis, lige som vores hjælp også er det.

Der er plads til 10 personer i lokalet. Man melder sig til ved at besøge hjemmesiden alslug.dk og følger anvisningen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...