505 børns forældre valgte folkeskolerne og forældrene til 175 børn valgte fri- og privatskoler

8. september 2021 Uddannelse
Arkivfoto fra Privatskolen Als
Arkivfoto fra Privatskolen Als

Sønderborgs skolechef, Erling Andresen, har fortalt SønderborgNYT, at der  i alt er 680 lokale børn, som er startet på deres første skoleår. 505 af børnene er begyndt i en af folkeskolerne – dog er der otte børn, som er kommet i specialtilbud.

Det betyder, at 175 nye elever begyndte deres skolegang i en af privat- eller friskolerne.

”Jeg er ikke bekymret over tallene for fordelingen mellem folkeskoler, og fri- og privatskoler. De ligger lidt højere end landsgennemsnittet, hvilket jeg synes, er meget naturligt, idet vi i Sønderborg Kommune også har tyske skoler og en international skole. Socialdemokratiets fokus er helt naturligt at arbejde for høj kvalitet på vores folkeskoler, så de bliver det naturlige valg”, siger næstformand Jesper Smaling fra Børne- og Uddannelsesudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalgsformand Thomas Worm Larsen ser heller ikke noget foruroligende ved fordelingen af eleverne.

“Udover at være formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, så er jeg også Venstre-mand og med V-kasket på, så mener jeg, at folkeskolerne skal have mere frihed til selv at tilrettelægge deres undervisning og finde det, som de vil slå sig op på”, siger den nyudnævnte udvalgsformand, Thomas Worm Larsen.

“Og som formand for udvalget, så kan jeg sige, at jeg gerne så, at private og frie skoler sparrede med folkeskolerne. På den måde kan de allesammen lære af hinanden”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Rettidig omhu og sund fornuft – uden ideologi

17. september 2021 KV21

Byrådskandidat Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver: Den ideologiske debat mellem byrådskandidaterne Ellen Trane Nørby fra Venstre og Jørgen Jørgensen fra SF om frit valg eller ej, kører for fuldt tryk i de højere luftlag. I Fælleslisten er vi mere optaget af at finde jordnære løsninger for borgerne. Løsninger der giver mening for borgerne og bygger på […]

Læs mere...