505 børns forældre valgte folkeskolerne og forældrene til 175 børn valgte fri- og privatskoler

8. september 2021 Uddannelse
Arkivfoto fra Privatskolen Als
Arkivfoto fra Privatskolen Als

Sønderborgs skolechef, Erling Andresen, har fortalt SønderborgNYT, at der  i alt er 680 lokale børn, som er startet på deres første skoleår. 505 af børnene er begyndt i en af folkeskolerne – dog er der otte børn, som er kommet i specialtilbud.

Det betyder, at 175 nye elever begyndte deres skolegang i en af privat- eller friskolerne.

”Jeg er ikke bekymret over tallene for fordelingen mellem folkeskoler, og fri- og privatskoler. De ligger lidt højere end landsgennemsnittet, hvilket jeg synes, er meget naturligt, idet vi i Sønderborg Kommune også har tyske skoler og en international skole. Socialdemokratiets fokus er helt naturligt at arbejde for høj kvalitet på vores folkeskoler, så de bliver det naturlige valg”, siger næstformand Jesper Smaling fra Børne- og Uddannelsesudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalgsformand Thomas Worm Larsen ser heller ikke noget foruroligende ved fordelingen af eleverne.

“Udover at være formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, så er jeg også Venstre-mand og med V-kasket på, så mener jeg, at folkeskolerne skal have mere frihed til selv at tilrettelægge deres undervisning og finde det, som de vil slå sig op på”, siger den nyudnævnte udvalgsformand, Thomas Worm Larsen.

“Og som formand for udvalget, så kan jeg sige, at jeg gerne så, at private og frie skoler sparrede med folkeskolerne. På den måde kan de allesammen lære af hinanden”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...