Anerkendelse styrker EASV og syddanske virksomheder

5. oktober 2021 Uddannelse

Hvis du ser nogen i Sønderborg gå rundt med armene over hovedet i disse dage, er der gode chancer for, at de er tilknyttet EASV. Akademiet har nemlig netop fået en såkaldt institutions-akkreditering og det er godt nyt både for EASV og for de virksomheder, som akademiet skal uddannet kvalificerede medarbejdere til.

”Det er fantastisk vigtigt, fordi det betyder, at vi nu kan videreudvikle akademiet og vores uddannelsestilbud på et formelt godkendt grundlag. Dermed kan vi søge om at oprette nye uddannelser, som rammer netop de kompetencer, som virksomheder i vores del af Danmark på ethvert givent tidspunkt har brug for”, forklarer rektor, Henrik Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blåstemplingen er givet af det såkaldte Akkrediteringsråd, som er udpeget af uddannelses- og forskningsministeren med det formål at kvalitetssikre og udvikle videregående uddannelser i Danmark.

”På Erhvervsakademi SydVest har vi set et sammenhængende og velfungerende kvalitetssikringssystem, som er både transparent og dialogorienteret. Der er en klar fordeling af ansvar og opgaver mellem institutionsledelsen, uddannelseschefer, undervisere og andre medarbejdere på begge erhvervsakademiets campusser og et bredt engagement i kvalitetsarbejdet”, siger rådsformand Per B. Christensen blandt andet om begrundelsen for akkrediteringen af EASV.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er tre års hårdt og målrettet arbejde med at beskrive kvalitetssystemer og processer, der nu endelig betaler sig for EASV, men det hårde arbejde har ikke kun skullet tilfredsstille Akkrediteringsrådet, fortæller rektor Henrik Larsen:

”Vi har haft et mantra omkring arbejdet med at blive akkrediteret, som hedder: Det skal give mening,” forklarer han og fortsætter:”Det vil sige, at de systemer og procedurer, vi har skullet beskrive, ikke er bureaukrati for bureaukratiets skyld, men også har skullet tilføre reel værdi til vores måde at undervise de studerende og drive akademi på”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Henrik Larsen er særligt stolt af, at det er lykkedes at leve op til kriterierne for akkreditering uden at gå på kompromis med EASV’s måde at drive uddannelser og institution på:

”Vi er altid tæt på, hvilket vil sige, at vi samarbejder tæt med virksomhederne, og at undervisere og studerende har tætte interaktioner, fordi vi har klasserumsundervisning i forholdsvis små hold. Samtidig har den enkelte underviser relativt store frihedsgrader rent pædagogisk og didaktisk,” forklarer han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervsakademi SydVest har også syv år i træk haft de mest tilfredse studerende blandt alle erhvervsakademier i Danmark, og grundlaget for den tilfredshed, nemlig klasserumsundervisning og de studerendes tætte kontakt til både undervisere og virksomheder er der altså ikke rokket ved, understreger Henrik Larsen.

Hen fortæller videre, at EASV, nærmest samtidig med at akkrediteringen kom i hus, har søgt om lov til at oprette hele fire nye uddannelser.

Det drejer sig om en finans-bachelor, en uddannelse som energiteknolog og en uddannelse i iværksætteri og entreprenørskab. Den sidstnævnte er en top-up-uddannelse på samtlige EASV’s akademiuddannelser. Endelige har akademiet med fast campus i Esbjerg og Sønderborg søgt om at oprette en datamatikeruddannelse i Tønder som et led i regeringens strategi om videregående uddannelser i hele Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Akkrediteringen gælder i seks år, så  EASV skal først søge om at blive akkrediteret igen i 2027.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Mark & Christoffer underholder til Alsingergildets 75 års jubilæum

17. oktober 2021 Kultur

Det alsiske dialektselskab Alsingergildet fylder 75 år i år. Jubilæet fejres med en koncert søndag den 7. november med pigekor og duoen Mark & Christoffer. Jubilæumskoncerten holdes på Sønderborg Teater og indledes med noget så sønderjysk som kaffebord. Det serveres i Sønderborgsalen på Hotel Sønderborg Strand. Ud over kaffebord og dobbeltkoncert får gæsterne også underholdning […]

Læs mere...