Sygehuset skal have tilpasset stueetagen

2. maj 2022 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Sygehuset i Sønderborg bliver løbende renoveret og ombygget, så de fysiske rammer passer bedre til rollen som et sygehus med hovedsageligt ambulant behandling. Regionsrådet har sat penge af til næste led i udviklingen af sygehuset: En ombygning og renovering af underetagen på sygehuset.

Sygehuset udvikler sig til i højere grad at blive et specialsygehus med hovedsageligt ambulant behandling, og næste trin i den fase er en renovering og ombygning af sygehusets underetage, så det bedre passer til de behov, fremtiden byder på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karsten Uno Petersen, formand for Udvalget for byggeri, indkøb og grøn omstilling, siger i en pressemeddelelse:

”Regionsrådet er fast besluttet på, at Sønderborg Sygehus også i fremtiden skal være en vigtig del af det syddanske sundhedsvæsen, og derfor investerer vi massivt i tilpasninger. De rammer, der er på sygehuset, skal også passe til de opgaver, sygehuset løfter. Så når vi har valgt, at specialsygehuset i Sønderborg hovedsageligt skal have ambulante patienter, så skal de fysiske rammer også tilpasses”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådet har sat 66,45 millioner kroner af til underetagen. Arbejdet indebærer blandt andet et nyt laboratorium, ny medicinsk modtagelse med skadeklinik og akutbil-funktion, ny portørcentral, sengecentral og hjælpemiddeldepot og ombygninger i sterilcentralen.

Der er i alt prioriteret en samlet ramme på 385 millioner kroner til at gøre sygehuset i Sønderborg klar til rollen som specialsygehus, opdelt i 5 delprojekter. Heri indgår de 66 millioner kroner.

Udviklingen indebærer, at antallet af senge vil falde fra cirka 250 til 70, mens antallet af ambulatorierum næsten fordobles fra 55 til 100.

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...