Sygehuset skal have tilpasset stueetagen

2. maj 2022 Politik

Sygehuset i Sønderborg bliver løbende renoveret og ombygget, så de fysiske rammer passer bedre til rollen som et sygehus med hovedsageligt ambulant behandling. Regionsrådet har sat penge af til næste led i udviklingen af sygehuset: En ombygning og renovering af underetagen på sygehuset.

Sygehuset udvikler sig til i højere grad at blive et specialsygehus med hovedsageligt ambulant behandling, og næste trin i den fase er en renovering og ombygning af sygehusets underetage, så det bedre passer til de behov, fremtiden byder på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karsten Uno Petersen, formand for Udvalget for byggeri, indkøb og grøn omstilling, siger i en pressemeddelelse:

”Regionsrådet er fast besluttet på, at Sønderborg Sygehus også i fremtiden skal være en vigtig del af det syddanske sundhedsvæsen, og derfor investerer vi massivt i tilpasninger. De rammer, der er på sygehuset, skal også passe til de opgaver, sygehuset løfter. Så når vi har valgt, at specialsygehuset i Sønderborg hovedsageligt skal have ambulante patienter, så skal de fysiske rammer også tilpasses”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådet har sat 66,45 millioner kroner af til underetagen. Arbejdet indebærer blandt andet et nyt laboratorium, ny medicinsk modtagelse med skadeklinik og akutbil-funktion, ny portørcentral, sengecentral og hjælpemiddeldepot og ombygninger i sterilcentralen.

Der er i alt prioriteret en samlet ramme på 385 millioner kroner til at gøre sygehuset i Sønderborg klar til rollen som specialsygehus, opdelt i 5 delprojekter. Heri indgår de 66 millioner kroner.

Udviklingen indebærer, at antallet af senge vil falde fra cirka 250 til 70, mens antallet af ambulatorierum næsten fordobles fra 55 til 100.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 112, Sydals

Ild i varebil på Kegnæsvej

27. maj 2022 112

I dag, fredag, klokken cirka 13 blev der ringet 112 og Sydals Frivillige Brandværn kørte til Kegnæsvej, hvor der var ild i en varebil. “Branden fik de frivillige brandmænd hurtigt slukket og fordi der var risiko for, at føreren af bilen har fået røg, så tilkaldte vi en ambulance, så han kunne blive tjekket”, siger […]

Læs mere...