3. A på Gråsten Skole vandt 6.000 kroner i lodtrækning på Skolemælkens Dag

10. oktober 2022 Gråsten

Taget var ved at ryge af Gråsten Skole, da eleverne i 3. A for nylig vandt 6.000 kroner i en lodtrækning på Skolemælkens Dag.

”Børnene jublede helt vildt og hoppede rundt af glæde”, fortæller klasselærer Malene Egelund Paysen i en pressemeddelelse.

Sammen med sin klasse så hun lodtrækningen i et videolink fra Skolemælk, der havde arrangeret konkurrencen. Den tager afsæt i Skolemælks aktuelle Vild.Vildere.Videnskab-kampagne, og derfor skal gevinsten på 6.000 kr. bruges til et besøg i en videnskabelig attraktion.

”Vi kom hurtigt frem til, at vi tager til Universe – som vi nemt og hurtigt kan komme til – og køber et undervisningsforløb om raketbygning. Det skal nok blive en stor oplevelse for børnene”, siger Malene Egelund Paysen.

Skjult læring med klistermærker

Til daglig i skolen bruger Malene Egelund Paysen og 3A på Gråsten Skole klistermærkerne på skolemælkenes låg med billeder af forskere og opfindelser til skjult læring.

”Vi har fået ’Den Vilde Videnskabsbog’ tilsendt gratis af Skolemælk og sætter hver dag i spisepausen et nyt klistermærke på plads i den. Det kan fx være et billede af H.C. Ørsted, som jeg så læser højt om fra bogen, mens børnene spiser”, siger Malene Egelund Paysen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun melder om koncentreret lytning og hyppige spørgsmål, hvis svar hun af og til må google sig til.

”Man kan ikke vide alt, men børnene er virkelig fanget af bogen, så det gælder bare om at fylde på”, fortæller Malene Egelund Paysen.

Hun har planlagt at hente det gratis undervisningsmateriale om videnskab, som Skolemælk tilbyder på sin hjemmeside, og lave forløb om bl.a. forsøg med vand og astronauten Andreas Mogensen.

Vild.Vildere.Videnskab er udviklet i samarbejde med Videnskabsår22, der bl.a. gennem foredrag og begivenheder markerer forskningens betydning for at nå FNs 17 verdensmål.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk