3000 skoleelever fra Sønderborg skal på æblerov

8. oktober 2020 Uddannelse

3.000 børn og unge fra Sønderborg Kommune går på æblerov i skolekøkkenet, når GoCook Smagekassen fra Coop efter efterårsferien lander på 4 ud af 5 grundskoler i Danmark. Sammen med 170.000 andre danske skolebørn skal de blandt andet bage søde æbleboller og give en italiensk æggekage et tvist med danske æbler.

Hørup Centralskole deltager med 17 klasser, Broager Skole deltager med 11 klasser og Ulkebøl Skole deltager med 9 klasser, skriver Coop.

“Vi oplever, at mange børn aldrig har været på æblerov og de er heller ikke helt klar over, hvor meget man kan bruge et dansk æble til. De kender bedst de søde, udenlandske æbler, men de danske æbler har meget mere knald på smagen. Børnene kan derfor blive mad-reddere ved at lære at bruge de mange danske æbler lige nu. Og så skal de naturligvis også smage æblerne og opleve, hvordan de kommer fra jord til bord”, siger projektleder Bente Svane Nielsen fra GoCook, Coops madprogram for børn og unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Coop spurgte i april befolkningen, hvad de ville gøre mere efter corona-nedlukningen, og her svarede 41 procent, at de ville handle flere lokale fødevarer.

Derfor sætter Coop i år fokus på at fremme forbruget af og ikke mindst interessen for danske råvarer.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...