På lørdag fejres DATS’ 75 års jubilæum på Det Lille Teater i Gråsten

13. november 2023 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

DATS 75 års jubilæum 1948 – 2023 holdes på Det lille Teater i Gråsten på lørdag fra kl. 13:00 – 16:00. I november 1948 blev Dansk Amatør Teater Samvirke stiftet. Det er 75 år siden og det fejrer vi, skriver Det Lille Teater.

DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst – er en landsdækkende teaterorganisation, som varetager enkeltmedlemmers, sceners, institutioners og gruppers teaterinteresser.

Det sker blandt andet i form af tilskud til kurser, opførelser, festivaler og konferencer, ligesom DATS selv på landsplan udbyder kurser og forskellige uddannelsesforløb og arrangerer konferencer, festivaler mv. Desuden formidler DATS kontakter på tværs i teaterverdenen og har tilknyttet en række konsulenter, som yder gratis hjælp i form af rådgivning, inspiration, ideer, repertoirevejledning og konsulenthjælp til instruktører, scenografer mv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det begyndte i Gråsten

DATS’ første hovedkontor lå i mange år i Gråsten, de første mange år i privaten hos Arne Aabenhus på Solbakken , siden i den gamle skole i Ladegårdskov , som i dag huser Det lille Teater, for til sidst at flytte ned i det tidligere sagførerkontor i Nygade. I dag ligger DATS i Odense.

Under receptionen vil Det lille Teater vise udpluk fra deres kommende forestillinger. Og en pianist vil sørge for hygge-stemning undervejs. Vi glæder os til at se rigtig mange til receptionen, og alle er velkomne.

Artiklen fortsætter under annoncen

DATS ønsker sig ikke gaver i forbindelse med jubilæet – ønsker nogen alligevel at betænke DATS, så kan det være med et bidrag til udgivelsen af shortplaybogen ’Kort & Godt 2024’.